Reteta tort cu mere si mascarpone - un tort delicios cu blat pufos, mousse cu mere si crema cu mascarpone. Suna complicat, dar e chiar usor de facut.

Tort cu mere si mascarpone
___
Ingrediente
  • Blat:
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 3/4 cana de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf cutit de sare
  • Mousse cu mere:
  • 1,3 kg de mere rase
  • 3 lingurite de gelatina
  • Crema:
  • 500 ml smantana lichida pentru frisca cu minimum 36% grasime
  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri de zahar pudra
  • Sirop:
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1/3 apa de apa
  • 2 lingurite de zahar
  • 40 ml de vodca (optional)
  • In plus:
  • 200 - 300 g ciocolata cu lapte
  • 100 g de migdale
  • 2 lingurite de scortisoara
  • *am masurat ingredientele cu o cana de 250 ml
loading...

Mod de preparare tort cu mere si mascarpone:

Blat:

Separa albusurile de galbenusuri.

Intr-un bol, mixeaza spuma albusurile cu un praf de sare.

Treptat adauga zaharul si continua sa mixezi pana cand vei obtine o bezea tare.

Pune galbenusurile unul cate unul si incorporeaza faina cernuta impreuna cu amidonul si praful de copt.

Toarna aluatul obtinut intr-o forma rotunda de tort cu marginile detasabile, unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.

Eu am folosit o forma cu diametrul de 26 cm.

Coace blatul la cuptorul preincalzit la 180° C timp de aproximativ 20 – 25 minute.

___

Mousse cu mere:

Pune merele rase intr-o oala, la foc.

Amesteca constant ca sa nu se lipeasca pana cand scade zeama.

Pune gelatina la hidratat in 3 linguri de apa rece sau lapte, apoi incalzeste la bain-marie pana se dizolva complet. Atentie, nu trebuie sa fiarba.

La merele racite incorporeaza compozitia de gelatina.

Crema:

Mixeaza smantana lichida impreuna cu zaharul pudra si incorporeaza branza mascarpone.

Sirop:

Amesteca sucul de lamaie impreuna cu apa calduta si vodca, apoi adauga zaharul.

Insiropeaza blatul copt cu siropul.

Acopera blatul cu mousse de mere si niveleaza deasupra.

Pune la frigider timp de aproximativ 30 minute.

Dupa acest timp, distribuie uniform crema peste mousseul cu mere.

Deasupra distribuie uniform ciocolata topita si racita.

Presara cu migdale tocate si scortisoara.

Introdu tortul la frigider timp de cateva ore sau chiar peste noapte inainte de a-l portiona in forma dorita.

Acorda nota pentru reteta Tort cu mere si mascarpone

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response