Reteta tort cu crema de nuca si ciocolata - un tort delicios de casa pe care l-am pregatit pentru ziua de nastere a mamei mele. Mama este un mare fan al deserturilor de casa cu nuca, asa ca, acest tort contine nuca atat in foile de blat cat si in crema sau ca topping.

Tort cu crema de nuca si ciocolata
___
Ingrediente
  • Blat:
  • 5 oua
  • 3/4 cana de zahar
  • 1 cana faina
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • 1 lingurita buna de praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 3/4 cana de nuca fin macinata
  • Crema:
  • 750 ml smantana lichida pentru frisca cu minimum 36% grasime
  • 200 g ciocolata de menaj
  • 1/2 cana de zahar
  • 1 lingura cacao
  • 3/4 cana nuca tocata marunt
  • Sirop pentru blat:
  • 200 ml apa
  • 50 g zahar
  • In plus:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 20 g unt
  • 2 linguri lapte
  • nuca tocata marunt
  • *am masurat ingredientele cu o cana de 250 ml
loading...

Mod de preparare tort cu crema de nuca si ciocolata:

Tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda de tort cu diametrul de 18 cm si marginile detasabile.

Blat:

Intr-un bol, mixeaza spuma ouale.

Treptat adauga zaharul si continua sa mixezi.

Pune uleiul si apoi, apoi incorporeaza faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua.

La final incorporeaza nuca macinata, amestecand cu o spatula.

Toarna aluatul obtinut in forma pregatita si coace blatul de tort la cuptorul preincalzit la 180° C timp de aproximativ 40 minute.

Blatul copt se sectioneaza pentru a obtine patru foi de blat.

___

Crema:

Dizolva ciocolata la bain-marie.

Separat, mixeaza smantana lichida impreuna cu zaharul pudra si adauga ciocolata topita si usor racita.

Pune cacaua si nuca tocata marunt.

Amesteca cu o spatula pentru a obtine o crema omogena.

Insiropeaza foile de blat cu sirop pregatit din zahar amestecat cu apa.

Distribuie un sfert din crema peste una din foile de blat.

Acopera cu a doua foaie de blat si distribuie 1/3 din crema ramasa.

Continua in acest fel pana cand vei termina foile de blat.

Ultima parte de crema se intinde deasupra si pe partile laterale ale tortului.

Pune tortul “imbracat” cu crema la frigider pentru aproximativ 30 minute.

Topeste ciocolata la bain-marie si adauga laptele si untul.

Amesteca pentru a obtine o glazura omogena.

Pune glazura intr-un pos si decoreaza tortul.

Deasupra presara cu nuca tocata marunt.

Optional poti aseza din loc in loc cateva bomboane.

Acorda nota pentru reteta Tort cu crema de nuca si ciocolata

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 voturi, media: 4,60 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response