Snitele din piept de pui, suculente si pufoase, cu faina, ou si pesmet. Cum faci corect snitele de pui pane? O reteta simpla si usoara care uneori creeaza probleme multor gospodine. Daca respecti intocmai reteta de mai jos, iti ies niste snitele de pui pufoase si suculente in interior si crocante la exterior. Poti face snitele cu orice fel de carne: pui, curcan, porc sau vita.

Daca vrei niste snitele de pui fara pesmet, poti sa il inlocuiesti cu fulgi de porumb pe care mai intai trebuie sa ii pisezi putin intr-o punga.

Snitele din piept de pui
___
Ingrediente
  • 600-700 g piept de pui
  • sare
  • piper
  • faina
  • 3 oua
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
loading...

Cum se fac snitele de pui cu faina, ou si pesmet sau fulgi de porumb:

Pentru inceput, dezoseaza carnea de pui.

Dintr-o jumatate de piept de pui taie 2-3 felii in functie de marimea pieptului.

Nu trebuie facute nici prea subtiri pentru ca se vor usca la prajit.

Cand fac snitele din piept de pui eu nu bat carnea cu ciocanul.

Carnea de pui este frageda si slaba, asa ca trebuie sa ramana suculenta.

Aseaza feliile din piept de pui una langa alta. Presara-le cu piper si sare dupa gust.

Eu nu folosesc alte ingrediente, dar daca doresti, poti sa folosesti.

___

Fiecare snitel presarat cu sare si piper se da prin faina, ou si in final pesmet. Exact in aceasta ordine.

Dupa ce se scot din pesmet se scutura usor si se aseaza pe o tava.

Snitele din piept de pui, ca de altfel tot ceea ce este pane, chiftelele sau cascavalul pane, se prajesc in baie de ulei.

Intr-o tigaie incapatoare pune ulei de aproximativ doua degete, astfel incat snitele sa nu atinga baza tigaii.

La foc mediu spre mare, prajeste snitele din piept de pui, pe ambele parti, cca doua minute pe fiecare parte.

Snitele trebuie sa fie aurii.

Daca in loc de piept de pui folositi pulpe dezosate, trebuie sa le prajiti la foc mai mic si ceva mai mult timp.

Snitele prajite se scot pe servetele de bucatarie sa se scurga de ulei.

In interior nu intra uleiul datorita crustei crocante care s-a format la exterior.

Snitele de pui se consuma calde, alaturi de o portie de piure de cartofi, salata de varza etc.

Acorda nota pentru reteta Snitele din piept de pui

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 voturi, media: 4,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response