Reteta sarlota cu mere si bezea. O reteta foarte interesanta pe care am testat-o si toti care au gustat mi-au zis ca este buna. Nu este o prajitura sofisticata cu nu stiu ce arome si crema, dar este extraordinar de delicioasa.

Sarlota cu mere si bezea
___
Ingrediente
  • Baza:
  • 350 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 4 linguri zahar
  • 200 g unt sau margarina
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri smantana sau iaurt grecesc
  • un varf cutit de sare
  • Amestecul cu mere:
  • 2 kg mere usor acrisoare
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lingurita amidon de porumb
loading...

Mod de preparare sarlota cu mere si bezea:

Se incepe cu prepararea amestecului cu mere.

Curata merele de coaja si taie-le in cubulete mici.

Pune cubuletele de mere intr-o craticioara inalta impreuna cu zaharul si scortisoara.

Gateste aproximativ cinci minute amestecand continuu, apoi ia de pe foc si lasa deoparte sa se raceasca complet.

Pentru baza, amesteca faina impreuna cu praful de copt si un varf cutit de sare.

Adauga untul moale.

Pune treptat galbenusurile, zaharul si smantana.

___

Framantana pana cand vei obtine un aluat omogen.

In cazul in care aluatul este prea lipicios, mai poti adauga faina.

Infasoara aluatul intr-o folie alimentara de plastic si pune-l la frigider timp de 30 minute.

Dupa acest timp, ia aluatul si intinde-l intr-o foaie cu dimensiunea de 25 x 36 cm.

Aseaza foaia de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Coace la cuptorul preincalzit la 160° C timp de 15 – 20 minute cat sa se rumeneasca.

Intre timp, mixeaza albusurile adaugand treptat zahar pana cand se formeaza o bezea tare.

La bezea incorporeaza amidonul de porumb.

Distribuie uniform umplutura cu mere peste foaia de aluat coapta si racita.

Peste umplutura cu mere intinde bezeaua de albusuri.

Introdu tava din nou la cuptorul preincalzit la 160-170° C timp de 25 de minute.

Acorda nota pentru reteta Sarlota cu mere si bezea

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 voturi, media: 4,14 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response