Cum se conserva sfecla rosie la borcan pentru iarna? Toamna trecuta m-am hotarat sa conserv pentru prima data salata de sfecla rosie pentru iarna. Dupa ce am intrebat o colega de servici cum se prepara sfecla rosie la borcan pentru iarna si ulterior i-am cerut reteta, m-am si apucat de treaba.

Reteta de salata de sfecla rosie la borcan pentru iarna este simpla, as putea spune ca chiar si foarte rapida. Merita sa incercati si voi aceasta reteta de sfecla rosie conservata pentru iarna.

Salata de sfecla rosie la borcan pentru iarna
___
Ingrediente
  • aproximativ 3 kg sfecla rosie
  • 3 linguri zahar
  • 3 lingurite sare grunjoasa neiodata pentru muraturi
  • 150 ml otet
  • 1 l apa
loading...

Cum se prepara salata de sfecla rosie la borcan pentru iarna:

Pune sfecla intr-un vas cu apa la fiert.

In cazul in care folositi sfecla mai mare, o puteti taia in doua. Daca folositi sfecle rosii mici, le lasati asa, nu le mai taiati.

Sfecla rosie se fierbe pana cand o furculita intra usor in ea.

Dupa ce sfecla a fiert, ia-o din apa si pune-o deoparte sa se raceasca, apoi curat-o de coaja.

Taie sfecla rosie marunt, in cubulete sau in felii subtiri.

cum se face salata de sfecla rosie

Cubuletele de sfecla se pun in borcane curate.

___

Din ingredientele de mai sus, mie mi-au iesit doua borcane de cate 800 grame si unul de 1 kg.

In fiecare borcan adauga cate o lingura de zahar si o lingurita de sare grunjoasa neiodata pentru muraturi.
De asemenea, tot in fiecare borcan, pune si cate 50 ml de otet, apoi completeaza cu apa.

Infileteaza bine capacele borcanelor si agita-le usor pentur ca zaharul, respectiv sarea sa se topeasca.

Aseaza un prosop de bucatarie pe fundul unui vas, iar peste el pune borcanele.

Completeaza vasul cu apa pana la jumatatea borcanelor, apoi pune la foc mic.

Da in cateva clocote si lasa borcanele cu salata de sfecla rosie sa se raceasca in vas.

Dupa ce s-au racit complet, ia borcanele din vasi, sterge-le de apa si depoziteaza-le in camara sau intr-un loc intunecat si racoros.

Acorda nota pentru reteta Salata de sfecla rosie la borcan pentru iarna

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (37 voturi, media: 3,84 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

1 Comment on this article. Feel free to join this conversation.

  1. Adrian 16/10/2017 la 18:52 - Reply

    Sfecla rosie copta are un gust mult mai bun si isi pastreaza dulceata naturala mult mai bine decat sfecla fiarta! Incercati cu sfecla coapta si adaugati in zeama si chimen!

Leave A Response