Reteta rulada tigru - o rulada vesela si gustoasa, una dintre cele mai bune retete de rulada de casa. Foaia de aluat ramane proaspata si pufoasa o lunga perioada de timp, iar umplutura este absolut delicioasa.

Rulada tigru
___
Ingrediente
  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 80 g unt sau margarina
  • 1 ou
  • 1 galbenus de ou
  • 25 g drojdie proaspata
  • 100 ml apa calduta
  • 1 1/2 lingura zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 1/2 lingura de smantana sau iaurt
  • un varf cutit de sare
  • Umplutura:
  • 200 g mac
  • 1 ou
  • 100 ml apa sau lapte
  • 50 g unt sau margarina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri zahar
  • 50 g stafide, migdale dsu nuca
  • 1 esenta de migdale
  • Decor:
  • 100 g ciocolata
loading...

Mod de preparare rulada tigru:

Umplutura:

Pune 100 ml apa sau lapte la foc.

Cand ajunge la punctul de fierbere, ia de pe foc si adauga peste semintele de mac.

Lasa timp de 20 minute cat sa se inmoaie semintele de mac, apoi scurge-le de apa.

Amesteca semintele inmuiate impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.

Adauga oul, untul topit, esenta de migdale si stafidele.

Aluat:

Amesteca drojdia in 100 ml apa calduta si lasa deoparte cat sa se activeze, timp de 15-20 minute.

Intre timp, cerne faina.

___

Adauga oul, galbenusul, zaharul, zaharul vanilat, smantana si un praf de sare.

Pune drojdia activata si amesteca bine.

Adauga untul topit si framantana pentru a obtine un aluat omogen, suficient de elastic.

Intinde aluatul obtinut intr-o foaie cu dimensiunea de 40 x 40 cm.

Aseaza umplutura in centru si ruleaza strans.

Pune rulada pe o foaie de copt si coace la cuptorul preincalzit la 170° C timp de aproximativ 60 minute.

Cand este gata, poti stropi rulada cu ciocolata topita.

Acorda nota pentru reteta Rulada tigru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response