Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Deserturi si dulciuri de casa

Intr-o cratita cu baza mai groasa, puneti 400 de grame de zahar si topiti. Cand acesta este topit complet si ajunge la culoarea caramelului, adaugati nuca macinata, amestecati si adaugati o ceasca de apa calda. (Apa rece intareste zaharul). Lasati la foc mic 2-3 minute si amestecati bine cu o lingura de lemn....

loading...

Topeste untul. Intr-un bol, mixeaza faina impreuna cu zaharul, ouale praful de sare si untul topit. Treptat pune laptele rece, putin cate putin pana cand vei obtine un aluat omogen si subtire. Acopera...

Intr-un bol incapator, pune ingredientele uscate: faina, sarea si praful de copt. Amesteca si lasa deoparte. Separat, intr-un alt vas, amesteca untul impreuna cu zaharul pana cand vei obtine o compozitie...

Intr-un bol, amesteca faina cu un praf de sare si praful de copt. Incorporeaza nuca macinata si zaharul. Adauga coaja rasa de la o jumatate de lamaie si untul taiat in cubulete mici. Pune esenta de vanilie...

Intr-un bol, mixeaza smantana lichida pana devine ferma. Separat, intr-un alt vas, freaca doua linguri de ness cu o lingura de zahar si cu un strop de apa pana cand se dizolva. Incorporeaza crema de ness...