Reteta prajitura zi si noapte cu bezea si gem - un desert usor de facut, rapid si care nu necesita multe ingrediente. Parca nimic nu poate fi la fel de bun ca o prajitura de casa ce ne aduce aminte de aromele din copilarie asa cum este prajitura Zi si Noapte cu bezea si gem.

Prajitura Zi si Noapte
___
Ingrediente
  • Blat:
  • 8 galbenusuri
  • 350 g zahar
  • 200 g unt
  • 4 linguri cacao
  • 400 g faina
  • 400 ml lapte
  • 1 pliculet praf de copt
  • Bezea:
  • 8 albusuri
  • 400 g zahar pudra
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • Decor:
  • ciocolata neagra rasa
  • In plus:
  • gem (optional)
loading...

Mod de preparare prajitura Zi si Noapte cu bezea si gem (reteta simpla):

Intr-un bol, mixeaza galbenusurile cu zaharul pana cand vei obtine o compozitie spumoasa.

Adauga untul la temperatura camerei, taiat in cubulete, si continua sa mixezi.

Incorporeaza faina amestecata in prealabil cu cacao si praf de copt, alternand cu laptele.

Punem compozitia intr-o tava mare de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Introdu tava la cuptorul preincalzit.

Coace blatul pana cand este aproape copt, apoi scoate de la cuptor.

Mixeaza spuma albusurile cu zaharul si cu zeama de lamaie pana cand vei obtine o bezea tare, rigida.

___

Optional distribuie un strat de gem acrisor de caise sau alt gem in functie de preferinte.

Peste stratul de gem intinde bezeaua si introdu din nou tava la cuptor.

Lasa la copt pana cand bezeaua se intareste putin.

Decoreaza prajitura zi si noapte cu ciocolata neagra data pe razatoare.

Cand prajitura se raceste, se portioneaza in forma dorita.

Nota:
Eu am adaugat si putina nuca tocata in blatul cu cacao.

Autor: Ica Ban

Acorda nota pentru reteta Prajitura Zi si Noapte

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12 voturi, media: 4,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response