Reteta prajitura "Toffi" - un desert excelent, extrem de dulce si savuros pe care de mult timp voiam sa il fac. Este o prajitura deosebita, extrem de delicioasa, cu un blat pufos cu cacao, doua foi de blat fara cacao, crema cu nuca si sos caramel si glazura.

Prajitura “Toffi”
___
Ingrediente
  • Blat:
  • 7 oua
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 cana de zahar
  • Foi cu nuca:
  • 10 oua
  • 6 linguri pesmet
  • 2 linguri cu varf de faina
  • 2/3 cana de zahar
  • 8 linguri nuca macinata
  • 6 linguri nuca tocata marunt
  • 2 lingurite praf de copt
  • Crema:
  • 460 ml dulce de leche (crema de lapte) sau sos caramel
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 6 linguri nuca tocata marunt
  • Glazura:
  • 100 g unt
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri cacao
  • 3 linguri lapte
  • *am masurat ingredientele cu o cana de 250 ml
loading...

Mod de preparare prajitura "Toffi":

Blat:

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza albusurile si adauga treptat zaharul pana cand vei obtine o bezea tare.

Pune galbenusurile unul cate unul si continua sa mixezi.

Incorporeaza faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt amestecand cu o spatula.

Toarna aluatul obtinut intr-o tava de copt cu dimensiunea de 25 x 36 cm tapetata cu hartie de copt.

Pune tava la cuptorul preincalzit la 180° C timp de aproximativ 30 minute.

Blatul copt si racit se sectioneaza pe jumatate pentru a obtine doua foi de blat.

___

Foi:

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile si pune treptat zaharul pana cand vei obtine o bezea tare.

Pune galbenusurile pe rand si continua sa mixezi.

Adauga pesmetul, faina, praful de copt, nuca macinata si cea tocata.

Amesteca usor cu o spatula.

Toarna compozitia obtinuta in aceeasi tava in care ai copt si blatul cu cacao si coace la cuptorul preincalzit la 180° C timp de aproximativ 15 minute.

Blatul copt se taie pentru a obtine doua foi de blat.

Crema:

Mixeaza untul impreuna cu dulce de leche sau sos caramel si adauga nuca tocata marunt.

Glazura:

Topeste untul in trei linguri de lapte si incorporeaza zaharul si cacaua.

Asamblare:

Aseaza una din foile de blat si distribuie uniform jumatate din crema.

Acopera cu blatul de cacao si intinde crema ramasa.

Aseaza a doua foaie blat fara cacao iar deasura intinde uniform glazura.

Inainte de a portiona pune prajitura la frigider timp de cateva ore sau chiar peste noapte.

Nota: Optional poti insiropa foile de blat si blatul cu cacao, cu sirop pregatit din zahar si apa calduta.

Acorda nota pentru reteta Prajitura “Toffi”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 voturi, media: 4,86 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...