Reteta prajitura spaniola cu blat de nuca, cocos si vanilie. O prajitura deosebita de casa care se face usor si este foarte buna pentru orice ocazie.

Prajitura spaniola cu blat de nuca, cocos si vanilie
___
Ingrediente
  • Blat cu cocos:
  • 5 albusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g nuca de cocos
  • un varf cutit de sare
  • 2 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • Blat cu nuca:
  • 5 albusuri
  • 150 g zahar
  • 100 g nuca
  • un varf cutit de sare
  • 3 linguri de cacao
  • 2 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 2 pliculete pudra de budinca cu gust de vanilie
  • 1 esenta de vanilie
  • 10 galbenusuri
  • 150 g mascarpone
  • 250 g unt
  • Decor:
  • ciocolata neagra rasa
loading...

Mod de preparare prajitura spaniola cu blat de nuca, cocos si vanilie:

Blat cu cocos:

Mixeaza spuma albusurile impreuna cu un praf de sare.

Treptat adauga zaharul si continua sa mixezi pana cand vei obtine o bezea tare.

Incorporeaza nuca de cocos, faina si praful de copt.

Toarna compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunea de 22 x 32 cm.

Coace blatul la cuptorul preincalzit la 180° C timp de 15 – 20 minute.

Blatul cu nuca se pregateste in acelasi fel.

Pentru crema, mixeaza galbenusurile cu zaharul.

___

Adauga pudra de budinca si laptele si continua sa mixezi.

Pune compozitia intr-o cratita, la foc.

Amesteca continuu pana cand se ingroasa, apoi ia de pe foc si lasa deoparte sa se raceasca.

Acopera crema cu folie alimentara de plastic direct pe suprafata ca sa nu faca scoarta.

La crema racita incorporeaza lingura cu lingura untul si branza mascarpone, apoi adauga esenta de vanilie.

Asamblare:

Peste blatul cu cocos distribuie jumatate din crema de vanilie.

Aseaza blatul cu nuca si intinde cealalta jumatate din crema.

Decoreaza prajitura cu ciocolata data pe razatoare.

Acorda nota pentru reteta Prajitura spaniola cu blat de nuca, cocos si vanilie

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 voturi, media: 3,40 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response