Reteta prajitura Roma - una dintre cele mai delicioase prajituri facute in casa. O prajitura formata din doua foi de blat cu cacao si o foaie cu nuca, umplute cu crema si acoperite cu glazura fina.

Prajitura Roma
___
Ingrediente
  • Blat cu cacao:
  • 7 oua
  • 1 cana de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Blat cu nuca:
  • 1 si 1/2 cani nuca tocata
  • 5 albusuri
  • 3/4 cana de zahar
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3/4 cana de zahar
  • 5 galbenusuri
  • 1 si 1/2 linguri amidon de porumb
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • Glazura:
  • 100 g unt
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri cacao
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingura lapte praf
loading...

Mod de preparare prajitura Roma:

Blat cu cacao:

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile si adauga treptat zaharul pana cand vei obtine o bezea tare.

Pune galbenusurile unul cate unul.

Incorporeaza faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua.

Toarna aluatul obtinut intr-o forma cu dimensiunea de 25 x 36 cm tapetata cu hartie de copt.

Pune tava la cuptorul preincalzit la 180° C timp de aproximativ 30 minute.

Lasa blatul copt sa se raceasca, apoi sectioneaza pe jumatate pentru a obtine doua foi de blat.

___

Blat cu nuca:

Mixeaza albusurile spuma si adauga treptat zaharul.

Pune nuca tocata marunt, faina, amidonul si praful de copt.

Amesteca cu o lingura cat sa se incorporeze.

Toarna compozitia in aceeasi tava in care ai copt blatul cu cacao si coace timp de aproximativ 30 minute.

Crema:

Pune 250 ml intr-o craticioara, la foc, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.

Amesteca laptele ramas impreuna cu galbenusurile si amidonul.

Cand compozitia din cratita ajunge la punctul de fierbere adauga amestecul cu galbenusuri.

Gateste la foc mic, amestecand continuu, pana cand compozitia se ingroasa, apoi ia de pe foc.

Acopera crema cu o folie alimentara direct pe suprafata, ca sa nu faca scoarta, si lasa sa se raceasca.

La crema racita incorporeaza lingura cu lingura untul.

Glazura:

Pune untul intr-un bol, la bain-marie.

Adauga laptele, zaharul, cacaua si laptele praf.

Amesteca pana cand se formeaza o glazura uniforma.

Asamblare:

Pe una din foile de blat cu cacao distribuie uniform jumatate din crema.

Aseaza blatul cu nuca si intinde cealalta jumatate de crema.

Acopera cu a doua foaie de blat cu cacao si distribuie uniform glazura.

Inainte de a portiona, introdu prajitura la frigider timp de cateva ore sau chiar peste noapte.

Acorda nota pentru reteta Prajitura Roma

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 voturi, media: 4,14 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response