Reteta prajitura rasfatata cu blat pufos si crema cu nutella si mascarpone - o prajitura atat de cremoasa si buna incat iti vine sa o mananci pe toata. Prajitura contine doua foi de blat, biscuiti, umplutura cu mere si crema cu mascarpone si nutella.

Prajitura rasfatata
___
Ingrediente
  • Blat:
  • 6 oua
  • 1 cana de faina
  • 3/4 cana de zahar pudra
  • 4 linguri amidon de porumb
  • 1,5 lingurite praf de copt
  • un varf cutit de sare
  • Umplutura cu mere:
  • 1,5 kg mere rase sau taiate in cubulete si fierte
  • gelatina (optional)
  • Crema de nutella:
  • 500 ml smantana lichida pentru frisca cu minimum 36% grasime
  • 250 g branza mascarpone
  • 4 linguri de Nutella
  • In plus:
  • 1 ciocolata neagra pentru decor
  • 200 g lapte
  • aproximativ 200 g de biscuiti cu cacao sau simpli, populari
  • *am masurat ingredientele cu o cana de 250 ml
loading...

Mod de preparare prajitura rasfatata cu blat pufos si crema cu nutella si mascarpone:

Blat:

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza albusurile cu un praf de sare si adauga treptat zaharul pana cand vei obtine o bezea tare.

Pune galbenusurile pe rand si continua sa mixezi.

Incorporeaza faina cernuta impreuna cu praful de copt si amidonul de porumb.

Toarna compozitia obtinuta intr-o forma cu dimensiunea de 24 x 34 cm.

Blatul se coace la cuptorul preincalzit la 170° C timp de aproximativ 35 minute.

Dupa ce s-a copt lasa usa cuptorul intredeschisa pana cand blatul se raceste complet.

___

Odata scos de la cuptor, blatul se sectioneaza pe jumatate pentru a obtine doua foi.

Umplutura cu mere:

Pune merele rase intr-o oala si gateste pana cand scade lichidul.

Optional incorporeaza gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic.

Distribuie umplutura cu mere peste una din foile de blat si pune la frigider timp de 20 minute.

Crema de nutella:

Intr-un bol, mixeaza smantana lichida.

Treptat pune branza mascarpome si nutella.

Peste stratul cu mere aseaza un strat de biscuiti insiropati in lapte.

Pastreaza cateva linguri de crema pentru deasupra, iar restul cremei se distribuie peste stratul de biscuiti.

Acopera crena cu un alt strat de biscuiti insiropati.

Deasupra aseaza a doua foaie de blat si intinde crema cu nutella pastrata.

Decoreaza prajitura cu ciocolata neagra data pe razatoare.

Acorda nota pentru reteta Prajitura rasfatata

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response