Reteta prajitura raffaello cu crema de vanilie. Este una dintre cele mai delicioase prajituri de casa. Pare o prajitura creata special pentru cei care iubesc nuca de cocos. Reteta de prajitura raffallo o am din caietul cu retete al mamei, fiind foarte asemanatoare cu reteta originala de prajitura raffaello pe care o cumparam de la cofetarie.

Prajitura Raffaello este extrem de versatila. Eu am preparat-o din doua blaturi: unul cu nuca (se pot folosi si migdale sau alune) si celalalt cu nuca de cocos si crema de vanilie, extrem de fina si delicioasa. Dupa preferintele fiecaruia, crema de vanilie poate fi inlocuita cu crema de ciocolata.

Prajitura Raffaello
___
Ingrediente
  • Blatul cu nuca:
  • 5 albusuri
  • 120 g zahar
  • 150 g nuci prajite si tocate
  • 2 linguri faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • Blatul cu nuca de cocos:
  • 5 albusuri
  • 120 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • 2 linguri faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • Crema:
  • 10 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • 1 plic praf budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 250 g unt sau margarina
  • Decor:
  • nuca de cocos sau ciocolata alba
loading...

Mod de preparare prajitura raffaello cu crema de vanilie:

Mai intai pregateste crema.

Intr-un vas, mixeaza spuma galbenusurile cu zaharul pana cand zaharul se topeste.

Pune amestecul intr-o craticioara, la foc, si adauga cca 300 ml lapte.

Separat, amesteca 100 ml lapte rece cu praful de budinca de vanilie.

Cand amestecul cu lapte din craticioara ajunge la punctul de fierbere, adauga budinca de vanilie amestecata cu cei 100 ml lapte.

Fierbe compozitia pana cand incepe sa se ingroase.

Cand crema incepe sa se ingroase, indeparteaza de pe foc si acopera cu folie alimentara de plastic direct pe suprafata sa nu faca scoarta.

___

Lasa deoparte sa se raceasca, apoi incorporeaza putin cate putin untul sau margarina.

Amesteca pana cand vei obtine o crema fina.

Aluatul cu nuca.

Mixeaza spuma albusurile cu zaharul pana cand vei obtine o bezea tare.

Incorporeaza nuca prajitura si tocata amestecata in prealabil cu faina si praful de copt.

In loc de nuca prajita si tocata poti folosi alune sau migdale.

Amesteca cu o spatula, cu miscari largi, pentru a obtine o compozitie cat mai aerata.

Toarna aluatul obtinut intr-o forma cu dimensiunea de 24 x 34 cm tapetata cu hartie de copt.

Introdu tava la cuptorul preincalzit la 180° C pentru aproximativ 15 minute.

Intre timp, prepara blatul cu cocos, la fel ca pe cel de nuca, doar ca in loc de nuca vei pune nuca de cocos.

Asamblare:

Aseaza blatul cu nuca iar peste el intinde uniform jumatate din crema de vanilie.

Pune blatul cu nuca de cocos si intinde restul de crema.

Decoreaza prajitura raffaello cu nuca de cocos sau ciocolata alba.

Acorda nota pentru reteta Prajitura Raffaello

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 voturi, media: 4,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response