Reteta prajitura orhideea - una dintre cele mai bune prajituri de casa cu foi fragede, umplutura cu mac si nuca de cocos si acoperita cu crema fina de vanilie.

Prajitura Orhideea
___
Ingrediente
  • Foi:
  • 500 g faina
  • 50 g zahar pudra
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • un varf cutit de sare
  • 100 g unt sau margarina
  • 3 galbenusuri
  • aproximativ 200 g smantana sau iaurt
  • Stratul cu mac:
  • 200 g seminte de mac
  • 100 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 ml de lapte
  • 1 mar dat pe razatoare
  • Stratul cu nuca de cocos:
  • 3 albusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g fulgi de nuca de cocos
  • 100 g unt moale sau margarina
  • Topping:
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri pudra de budinca cu gust de vanilie
  • 100 g unt sau margarina
  • 2-3 cani de zahar
  • nuca de cocos
  • *am masurat ingredientele cu o cana de 250 ml
loading...

Mod de preparare prajitura Orhideea:

Foi:

Intr-un bol amesteca faina impreuna cu sarea, praful de copt si zaharul pudra.

Pune untul si incorporeaza-l si pe el, amestecand cu degetele.

Pune galbenusurile si atat de multa smantana sau iaurt incat vei obtine un aluat elastic, nelipicios.

Imparte aluatul obtinut in trei parti egale.

Intr-o parte incorporeaza cacaua, iar pe celelalte doua parti de aluat lasa-le asa.

Stratul cu mac:

Intr-o cratita pune laptele la foc.

Adauga zaharul si semintele de mac.

___

Pune coaja rasa de lamaie si marul dat pe razatoare.

Gateste cat sa scada lichidul, apoi ia de pe foc.

Stratul cu nuca de cocos:

Mixeaza spuma albusurile cu zaharul.

Incorporeaza putin cate putin fulgii de nuca de cocos si la final untul moale.

Tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunea de aproximativ 20 x 30 cm.

Din fiecare parte de aluat, intinde cate o foaie egala cu dimensiunea tavii. Asadar vei avea doua foi albe si una cu cacao.

Aseaza prima foaie alba in tava pregatita.

Distribuie uniform umplutura cu seminte de mac si acopera cu a doua foaie alba.

Intinde umplutura cu nuca de cocos si acopera cu foaia de aluat cu cacao.

Pune prajitura la cuptorul preincalzit la 170° C timp de aproximativ 40 minute.

Intre timp, pregateste toppingul.

Mixeaza laptele impreuna cu pudra de vanilie si zaharul si pune la foc.

Gateste amestecand continuu pana cand crema se ingroasa si devine ca o smantana groasa, apoi ia de pe foc.

Lasa crema sa se raceasca, acoperita cu folie alimentara direct pe suprafata ca sa nu faca scoarta.

La crema racita incorporeaza lingura cu lingura untul sau margarina.

Distribuie aceasta crema peste prajitura coapta si racita.

Decoreaza cu nuca de cocos si seminte de mac.

Pune la frigider timp de cateva ore sau chiar peste noapte inainte de a o portiona.

Acorda nota pentru reteta Prajitura Orhideea

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response