Reteta prajitura japoneza cu mac si mere. O prajitura de casa cu blat facut cu mac, usor umeda in interior. Este perfecta pentru orice ocazie, fie ca este vorba de o masa festiva alaturi de familie sau prieteni.

Prajitura japoneza cu mac si mere
___
Ingrediente
  • 3 cani cu mac
  • 8 mere medii
  • 10 oua
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 cani de zahar pudra
  • 400 g unt
  • 10 linguri amidon de porumb
  • 10 linguri faina
  • 1 lingurita extract de migdale
  • fructe confiate (afine uscate, stafide)
  • *am masurat ingredientele cu o cana de 250 ml
loading...

Mod de preparare prajitura japoneza cu mac si mere:

Pune semintele de mac in apa fiarta si gateste timp de aproximtiv 20 minute.

Dupa acest timp, scurge bine semintele de mac de apa in care au fiert.

Intr-un bol, mixeaza untul impreuna cu zaharul pudra si adauga treptat, unul cate unul, galbenusurile.

Pune merele curatate de coaja si date pe razatoare.

Adauga amidonul de porumb, faina, praful de copt si extractul de migdale.

Incorporeaza semintele de mac si fructele confiate.

Separat mixeaza spuma albusurile si incorporeaza-le si pe ele la restul compozitiei.

___

Tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunea de 25 x 36 cm.

Toarna compozitia obtinuta in tava si coace la cuptorul preincalzit la 180° C timp de aproximativ 20 minute.

Acorda nota pentru reteta Prajitura japoneza cu mac si mere

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 4,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response