Reteta prajitura Fulg de Nea. Deserturile sunt de nelipsit de pe masa de Craciun, iar prajitura "Fulg de nea" este perfecta pentru aceasta ocazie. Este o prajitura usoara si simplu de preparat. In plus, are un aspect divin, de zapada, specific Sarbatorilor de Iarna.

Prajitura fulg de nea
___
Ingrediente
  • Blat:
  • 5 oua
  • 3/4 cana de zahar
  • 1/2 cana faina de grau
  • 1/2 cana amidon de porumb
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 300 g nuca de cocos
  • 500 ml smantana lichida pentru frisca cu minimum 30% grasime
  • 500 ml kefir
  • 2 pliculete gelatina granulata
  • 8 linguri zahar pudra
  • Decor:
  • 100 g fulgi de nuca de cocos
  • *am masurat ingredientele cu o cana de 250 ml
loading...

Mod de preparare prajitura fulg de nea:

Blat:

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza albusurile adaugand treptat zaharul pana cand vei obtine o bezea tare.

Adauga galbenusurile rand, apoi incorporeaza faina cernuta impreuna cu praful de copt si amidonul.

Amesteca cu o spatula cat sa incorporezi ingredientele uscate.

Tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunea de aproximativ 22 x 35 cm.

Toarna compozitia obtinuta in tava si coace blatul la cuptorul preincalzit la 180° C aproximativ 35 de minute.

Crema:

Mixeaza nuca de cocos impreuna cu kefirul si lasa deoparte timp de aproximativ doua ore.

___

Separat, hidrateaza gelatina in aproximativ 200 ml apa timp de 10-15 minute, apoi pune-o pe foc foarte mic si amesteca pana se topeste, dar fara a o fierbe.

Mixeaza smantana lichida impreuna cu zaharul pudra pana cand vei obtine o frisca.

Gelatina racorita se toarna in fir subtire peste kefir, amestecand continuu.

La final incorporeaza frisca si amesteca pentru a obtine o crema omogena.

Sectioneaza blatul copt si racit pe jumatate.

Distribuie 3/4 din crema intre cele doua foi de blat.

Deasupra intinde crema ramasa.

Decoreaza prajitura cu nuca de cocos.

Acorda nota pentru reteta Prajitura fulg de nea

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response