Reteta prajitura Floryda - o prajitura de casa extrem de delicioasa, perfecta pentru toti cei ce adora deseturile de casa usor de facut. Este o prajitura perfecta pentru sarbatorile de iarna si nu numai.

Prajitura Floryda
___
Ingrediente
  • Blat:
  • 7 oua
  • 3/4 cana de faina
  • 1 cana de zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3/4 cana de zahar
  • 5 galbenusuri
  • 1 si 1/2 linguri amidon de porumb
  • 200 g unt
  • Amestec cu nutella:
  • 350 g Nutella
  • 200 g unt
  • Stratul cu fructe:
  • 3 linguri bune de miere
  • 100 g unt
  • 100 g afine uscate
  • 100 g curmale fara samburi
  • 50 g nuca
  • biscuiti
  • *am masurat ingredientele cu o cana de 250 ml
loading...

Mod de prpearare prajitura Floryda:

Aseaza un strat de biscuiti intr-o tava cu dimensiunea de 25 x 36 cm si tapetata cu hartie de copt.

Intr-un bol, amesteca untul impreuna cu mierea.

Adauga nuca tocata , afinele si curmalele fara samburi.

Amesteca bine si distribuie acest amestec peste stratul de biscuiti.

Pune la cuptorul preincalzit la 180° C timp de 15 minute.

Blat:

Intre timp, pregateste aluatul.

Separa albusurile de galbenusuri.

___

Mixeaza spuma albusurile adaugand treptat zaharul pana cand vei obtine o bezea tare.

Pune galbenusurile unul cate unul.

La final incorporeaza faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Blatul se coace in aceeasi tava de copt, cu dimensiunea de 25 x 36 cm tapetata cu hartie de copt.

Coace blatul la cuptorul preincalzit la 180° C timp de aproximativ 30 minute.

Crema:

Pune 250 ml lapte impreuna cu zaharul si zaharul vanilat intr-o craticioara, la foc.

Amesteca laptele ramas impreuna cu galbenusurile si amidonul de porumb.

Cand amestecul din cratita ajunge la punctul de fierbere, adauga amestecul cu galbenusuri si lapte.

Gateste amestecand continuu pana cand crema incepe sa se ingroase si devine ca o smantana groasa.

Indeparteaza crema de pe foc si acopera cu folie alimentara de plastic ca sa nu faca scoarta.

La crema racita, incorporeaza lingura cu lingura untul.

Sectioneaza blatul copt si racit pe jumatate pentru a obtine doua foi de blat.

Distribuie crema peste una din foile de blat.

Acopera cu a doua foaie de blat.

Distribuie uniform amestecul cu nutella, pregatit din nutella amesteca cu unt.

Deasupra aseaza cu atentie blatul cu biscuiti si amestec de fructe, numai dupa ce s-a racit complet.

Inainte de a portiona, pune prajitura la frigider timp de cateva ore, cat sa se solidifice crema.

Acorda nota pentru reteta Prajitura Floryda

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response