Prajitura Episcopului este o combinatie delicioasa jeleu, crema si bezea cu nuca de cocos si mac, acoperita cu un strat fin de glazura cu cacao. Gustul aceste prajituri ii va surprinde pe oaspeti.

Prajitura Episcopului
___
Ingrediente
  • Blat:
  • 4 oua
  • 1/2 cana de zahar
  • 1/2 cana de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Jeleu:
  • 500 g gem de cirese cu bucati de fructe
  • 4 lingurite gelatina granule
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 1 esenta de vanilie
  • 3/4 cana de zahar
  • 4 galbenusuri
  • 1 si 1/2 linguri amidon de porumb
  • 200 g unt
  • Bezea cu mac si nuca de cocos:
  • 4 albusuri
  • 1 cana de zahar
  • 3/4 cana seminte de mac
  • 1 si 1/3 cana fulgi de cocos
  • Topping:
  • 100 g unt
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri cacao
  • 3 linguri lapte
  • In plus:
  • fulgi de nuca de cocos
  • *am masurat ingredientele cu o cana de 250 ml
loading...

Mod de preparare prajitura Episcopului:

Blat:

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile si pune treptat zaharul continuand sa mixezi pana cand se formeaza o bezea tare.

Adauga galbenusurile unul cate unul.

Incorporeaza faina amestecata in prealabil cu praful de copt.

Tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunea de 25 x 36 cm.

Distribuie uniform compozitia obtinuta si pune tava la cuptor timp de aproximativ 20-25 minute.

Jeleu:

Pune gemul de cirese (se poate folosi si altfel de gem) intr-o cratita, la foc.

___

Cand se incalzeste putin pune gelatina dizolvata in prealabil in apa rece conform instructiunilor de pe pachet.

Ia de pe foc si amesteca bine.

Intinde amestecul de gelatina si gem pe toata suprafata blatului copt si racit.

Pune prajitura la frigider.

Crema:

Pune jumatate din cantitatea de lapte impreuna cu zaharul intr-o craticioara, la foc.

Amesteca laptele ramas impreuna cu galbenusurile si amidonul de porumb.

Cand laptele din cratita ajunge la punctul de fierbere, adauga compozitia cu galbenusuri.

Gateste amestecand continuu pana cand crema incepe sa se ingroase ca o smantana, apoi ia de pe foc.

Acopera crema cu folie alimentara de plastic direct pe suprafata ca sa nu faca scoarta si lasa sa se raceasca complet.

Intr-un bol, mixeaza untul si adauga putin cate putin din compozitia de crema. La final pune esenta de vanilie.

Distribuie crema peste stratul de jeleu si introdu din nou la frigider.

Bezeaua cu mac si nuca de cocos:

Intr-un bol mxieaza spuma albusurile si adauga treptat zaharul pana cand se formeaza o bezea tare.

Incorporeaza nuca de cocos amestecata in prealabil cu semintele de mac. Optional poti pune in apa, la inmuiat, semintele de mac, cu o seara inainte.

Distribuie uniform compozitia in aceeasi tava in care ai copt si blatul.

Pune la cuptorul preincalzit la 170° C timp de aproximativ 30 minute.

Cand se raceste, aseaza bezeaua cu mac peste crema.

Topping:

Incalzeste usor laptele impreuna cu zaharul, apoi adauga cacaua si untul.

Amesteca bine pana la omogenizare.

Intinde compozitia racita peste bezeaua cu mac si nuca de cocos.

Decoreaza prajitura cu nuca de cocos si pune la frigider timp de cateva ore sau lasa chiar peste noapte inainte de a o portiona.

Acorda nota pentru reteta Prajitura Episcopului

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response