Prajitura durerea, dupa insusi denumirea pe care o are este o adevarata "nebunie" care te cucereste de la prima gustare. Este un desert delicios ce face parte din colectia de prajituri rafinate de casa. Prajitura ardeleneasca durerea contine un blat de cacao care este sectionat in doua, un blat cu nuca de cocos, crema fina si glazura delicioasa. In loc de lichior si vodka poti folosi lapte. Eu am ales sa folosesc lichiorul si vodka pentru o aroma aparte.

Prajitura durerea
___
Ingrediente
  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri faina de grau
  • Blatul cu cocos:
  • 300 g nuca de cocos
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • Crema:
  • 250 g unt sau margarina
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 375 ml lapte
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 125 ml lichior Advocaat sau alt tip de lichior
  • 50 ml vodka
  • Glazura:
  • 150 g margarina sau unt
  • 4 1/2 linguri zahar pudra
  • 4 1/2 linguri apa
  • 4 linguri cacao
  • In plus:
  • gem de capsuni (optional)
  • fulgi de ciocolata pentru decor
  • *Nota: pentru masurarea ingredientelor am folosit o cana de 250 ml
loading...

Mod de preparare prajitura durerea - reteta simpla, usoara:

Separa albusurile de galbenusuri.

Intr-un bol, mixeaza spuma albusurile cu zaharul pana cand vei obtine o bezea tare, rigida.

Adauga galbenusurile mixate separat.

Incorporeaza faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cacaua.

Toarna aluatul obtinut intr-o forma cu dimensiunea de 28×40 cm tapetata cu hartie de copt.

Coace blatul la cuptorul preincalzit la 170° C timp de 25 minute.

Blatul copt si racit se sectioneaza pe jumatate pentru a obtine doua foi.

___

Pentru blatul cu nuca de cocos, mixeaza albusurile cu zaharul.

Adauga nuca de cocos si amesteca cu o spatula cat sa se incorporeze.

Coace blatul cu nuca de cocos in aceeasi tava ca si cel cu cacao, timp de 30 minute la 160° C sau pana cand devine usor auriu.

Crema pentru prajitura durerea:

Fierbe intr-o craticioara laptele rece amestecat cu praful de budinca de vanilie, vodka si lichiorul. In loc de vodka si lichior poti pune lapte.

Cand compozitia se ingroasa, ia de pe foc si lasa deoparte sa se raceasca.

Intre timp, mixeaza untul cu zaharul.

Cand crema s-a racit, incorporeaza amestecul cu unt, putin cate putin pana cand vei obtine o crema omogena.

Glazura:

Intr-o cratita, pune untul sau margarina, apa si zaharul.

Amesteca pana cand se topeste apoi indeparteaza de pe foc si incorporeaza cacaua.

Asamblare:

Aseaza o foaie de blat cu cacao.

Distribuie jumatate din crema, iar peste ea aseaza blatul cu nuca de cocos.

Intinde restul de crema si aseaza cealalta foaie de blat cu cacao.

Distribuie un strat subtire de gem de capsuni, iar peste el intinde glazura.

Decoreaza prajitura cu fulgi de ciocolata.

Acorda nota pentru reteta Prajitura durerea

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (18 voturi, media: 4,06 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

2 Comments on this article. Feel free to join this conversation.

  1. Mariana 16/05/2018 la 23:20 - Reply

    Buna.Cu ce as putea inlocui lichiorul si vodka?multumesc

    • bucatarulpriceput 17/05/2018 la 8:05 - Reply

      Cu rom

Leave A Response