Reteta prajitura duo crem - un desert care contine o foaie de aluat, un strat delicios cu nuca si cacao, unul cu crema de vanilie si un strat de biscuiti.

Prajitura duo crem
___
Ingrediente
  • Aluat:
  • 150 g faina
  • 80 g unt
  • 30 g zahar pudra
  • un varf cutit de sare
  • 1 galbenus
  • 1 - linguri apa rece
  • 1 pliculet praf de copt
  • 3 - 4 linguri gem de caise
  • Stratul cu nuca:
  • 3 oua
  • 1 albus
  • 150 g zahar
  • 150 g nuca tocata marunt
  • 2 linguri cacao
  • un varf cutit de sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 pliculet praf de copt
  • Crema:
  • 300 ml lapte
  • 1 plic pudra de budinca cu gust de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • In plus:
  • biscuiti
  • *am masurat ingredientele cu o cana de 250 ml
loading...

Mod de preparare prajitura duo crem:

Aluat:

Intr-un bol, mixeaza galbenusul impreuna cu un praf de sare.

Adauga zaharul pudra, faina si praful de copt.

Pune untul taiat in cubulete si apa rece.

Amesteca, apoi framantana pana cand vei obtine un aluat omogen.

Formeaza aluatul intr-o bila si infasoara in folie alimentara de plastic.

Pune aluatul la frigider timp de aproximativ 30 minute.

Dupa acest timp, intinde aluatul intr-o foaie egala cu dimensiunea tavii. Eu am folosit o tava cu dimensiunea de 25 x 25 cm.

___

Aseaza foaia in tava tapetata cu hartie de copt si inteapa din loc in loc cu o furculita.

Distribuie uniform 3-4 linguri de gem de caise peste foaia de aluat.

Stratul cu nuca:

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza albusurile impreuna cu zaharul pana cand vei obtine o bezea tare.

Treptat adauga galbenusurile.

Pune uleiul, cacaua, nuca si praful de copt.

Amesteca bine pana la omogenizare si distribuie umplutura peste foaia de aluat.

Pune la cuptorul preincalzit la 190° C pana cand trece testul cu scobitoarea.

Crema:

Mixeaza praful de budinca impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si laptele.

Pune amestecul intr-o cratita, la foc.

Gateste amestecand continuu pana cand se ingroasa si se formeaza ca o smantana groasa.

Lasa crema sa se raceasca, acoperita cu folie alimentara de plastic.

La crema racita incorporeaza lingura cu lingura untul pana cand vei obtine o crema fina.

Distribuie uniform crema peste stratul cu nuca.

Deasupra aseaza un stat de biscuiti. Optional poti insiropa biscuitii in zahar cu apa.

Acorda nota pentru reteta Prajitura duo crem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response