Reteta prajitura cu umplutura de branza, crema si gem - o prajitura cu doua foi de blat extrem de pufoase, gem, crema cu branza si un strat delicios de frisca acoperit cu ciocolata rasa.

Prajitura cu umplutura de branza, crema si gem
___
Ingrediente
  • Blat:
  • 3/4 cana de ulei
  • 1/2 cana de apa
  • 1 cana de zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 5 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 1/2 cana de faina
  • Umplutura cu branza:
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 3/4 cana de zahar pudra
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • Crema:
  • 500 ml smantana lichida pentru frisca cu minimum 36% grasime
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 1 plic intaritor pentru frisca
  • In plus:
  • gem la alegere (am folosit gem de coacaze)
  • 100 g ciocolata
  • *am masurat ingredientele cu o cana de 250 ml
loading...

Mod de preparare prajitura cu umplutura de branza, crema si gem:

Intr-un bol, mixeaza spuma ouale impreuna cu o jumatate de cana de zahar.

Adauga apa, uleiul si restul de zahar.

Incorporeaza faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua.

Toarna aluatul obtinut intr-o tava cu dimensiunea de 24 x 35 cm tapetata cu hartie de copt.

Coace blatul la cuptorul preincalzit la 175° C timp de aproximativ 45 minute.

Blatul copt se lasa sa se raceasca apoi se sectioneaza pe jumatate pentru a obtine doua foi de blat.

Umplutura cu branza:

Mixeaza branza de vaci impreuna cu zaharul.

___

Incorporeaza untul taiat in cubulete.

Crema:

Mixeaza spuma smantana lichida si incorporeaza treptat zaharul pudra si praful intaritor.

Distribuie uniform un strat de gem peste una din foile de blat.

Intinde umplutura cu branza si acopera cu a doua foaie de blat.

Distribuie un al doilea strat de gem si intinde crema.

Decoreaza prajitura cu ciocolata data pe razatoare.

Acorda nota pentru reteta Prajitura cu umplutura de branza, crema si gem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response