Reteta prajitura cu kiwi, iaurt grecesc si frisca. Garantam ca aceasta prajitura cu kiwi si iaurt grecesc este pe cat de aratoasa, pe atat de gustoasa. Nu ramane decat sa o preparati ca sa va convingeti de asta!

Prajitura cu kiwi
___
Ingrediente
  • Blat:
  • 2 oua
  • 1 plic pudra budinca cu gust de vanilie (1 x 40 g)
  • 1/2 cana faina
  • 1 lingura ulei floarea-soarelui
  • 1 lingura de apa
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • Jeleu cu iaurt grecesc:
  • 1 litru iaurt grecesc
  • 5 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 3 lingurite gelatina granulata
  • 1/3 cana de apa calduta
  • Jeleu cu kiwi:
  • 1 kg fructe de kiwi
  • sucul de la 1 si 1/2 lamaie
  • 1 cana de apa
  • 2 pliculete gelatina granule
  • 400 ml apa calduta
  • Frisca:
  • 750 ml smantana lichida pentru frisca cu minimum 36% grasime
  • 3 linguri de zahar pudra
  • In plus:
  • 2-3 fructe dekiwi
  • 100 g fulgi de migdale macinati
loading...

Mod de preparare prajitura cu kiwi:

Blat:

Intr-un bol, amesteca faina impreuna pudra de budinca si praful de copt.

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile adaugand treptat zaharul pana cand vei obtine o bezea tare.

Pune galbenusurile unul cate unul, uleiul, apa si la final incorporeaza amestecul de ingrediente uscate.

Tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunea de 20 x 20 cm si distribuie uniform compozitia obtinuta.

Coace blatul la cuptorul preincalzit la 150°-160° C timp de aproximativ 20-25 minute.

Jeleu cu iaurt grecesc:

Pune gelatina in apa calduta si amesteca. Lasa deoparte cat sa se dizolve.

___

Separat, mixeaza putin iaurtul impreuna cu zaharul, apoi adauga gelatina dizolvata.

Jeleu cu kiwi:

Pune gelatina la dizolvat in 400 ml apa calduta.

Fructele de kiwi se curata de coaja si se taie in cubulete mici.

Pune cubuletele de kiwi intr-o cratita si stropeste-le cu sucul de la o lamaie si jumatate.

Adauga o cana de apa si gateste la foc mic pana scade complet lichidul.

Coaceți fructele kiwi de pe piele și tăiați în cuburi mici.

La sosul de kiwi adauga gelatina dizolvata si amesteca bine.

Frisca:

Mixeaza smantana lichida impreuna cu zaharul pudra pana cand vei obtine o frisca omogena.

Asamblare:

Aseaza blatul de copt in tava in care l-ai copt, nu inainte de a tapeta tava cu hartie de copt.

Distribuie uniform jeleul cu iaurt grecesc.

Pune tava timp de 30-40 minute la frigider astfel incat jeleul cu iaurt sa se solidifice.

Peste jeleul cu iaurt distribuie uniform jeleul cu kiwi si pune din nou la frigider timp de 30-40 minute.

Dupa acest timp, distribuie peste jeleul cu kiwi frisca, pastrand aproximativ 6-7 linguri pentru decor.

Deasupra distribuie uniform un strat de fulgi de migdale macinati.

Decoreaza prajitura cu felii de kiwi si frisca.

Inainte de a portiona, pune prajitura la frigider timp de cateva ore sau lasa peste noapte.

Acorda nota pentru reteta Prajitura cu kiwi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 4,33 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...