Reteta prajitura cu gem de caise si migdale. Prajitura cu gem de caise si migdale a devenit preferata familiei. Este o prajitura simpla de casa, cu un gust deosebit si foarte aromata.

Prajitura cu gem de caise si migdale
___
Ingrediente
  • Blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 500 ml smantana lichida pentru frisca cu minimum 30% grasime
  • 140 g crema de brana
  • 1 plic gelatina fin maruntinta
  • gem de caise
  • 100 g fulgi de migdale
loading...

Mod de preparare prajitura cu gem de caise si migdale:

Blat:

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile si adauga treptat zaharul pana cand vei obtine o bezea tare.

Pune galbenusurile pe rand si continua sa mixezi.

Incorporeaza faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Toarna compozitia obtinuta intr-o tava cu dimensiunea de 25 x 36 cm tapetata cu hartie de copt.

Coace blatul la cuptorul preincalzit la 180° C timp de aproximativ 25 – 30 cm.

Blatul copt si racit se sectioneaza pe jumatate pentru a obtine doua foi de blat.

___

De asemenea, poti coace cele doua foi de blat separat, impartind aluatul pe jumatate.

Crema:

Pregateste gelatina conform instructiunilor de pe pliculet.

Mixeaza smantana lichida si adauga treptat crema de branza.

Toarna gelatina preparata conform instructiunilor de pe pachet si continua sa mixezi.

Distribuie un strat de gem peste una din foile de blat.

Intinde uniform 3/4 din crema si acopera cu a doua foaie de blat.

Distribuie al doilea strat de gem si intinde crema ramasa.

Decoreaza prajitura cu fulgi de migdale.

Inainte de a portiona, prajitura se pune la frigider pentru cateva ore.

Acorda nota pentru reteta Prajitura cu gem de caise si migdale

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response