Reteta simpla si usoara de prajitura cu gem, crema fina si nuca. Daca va este pofta de ceva dulce, aceasta prajitura cu nuca si gem este perfecta. In cazul in care nu va place nuca macinata o puteti inlocui cu nuca de cocos, iar pe deasupra puteti sa folositi orice fel de gem, fie mai acrisor fie mai dulce.

Prajitura cu gem, crema fina si nuca
___
Ingrediente
  • Aluat:
  • 6 albusuri
  • 180 g zahar
  • 180 g nuca macinata
  • 150 g unt
  • 90 g faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 esenta de rom
  • Crema:
  • 6 galbenusuri de ou
  • 60 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Topping:
  • 180 g gem
  • 50 g nuca macinata
loading...

Mod de preparare prajitura cu gem, crema fina si nuca - reteta simpla si usoara:

Bate albusurile pana cand devin o spuma rigida.

Adauga pe rand zaharul, nucile macinate, coaja rasa de la o lamaie, esenta de rom, untul topit si in final incorporeaza faina.

Toarna aluatul obtinut intr-o forma unsa cu unt sau ulei si tapetata cu hartie de copt.

Pune la cuptorul preincalzit la 180° C timp de aproximativ 15 minute.

Intre timp, prepara crema astfel.

Intr-un bol, mixeaza galbenusurile spuma, apoi adauga zaharul si coaja de lamaie continuand sa mixezi pana la omogenizare.

Pune compozitia in tava si introdu la cuptorul preincalzit la 150° C pentru alte 15 minute.

___

Cand prajitura s-a racit, distribuie gem pe deasupra si presara nuca macinata.

Acorda nota pentru reteta Prajitura cu gem, crema fina si nuca

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 voturi, media: 3,54 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response