Reteta prajitura cu foi de napolitana si crema cu ciocolata. O prajitura de casa perfecta pentru orice ocazie. O prajitura de casa simpla cu foi de napolitana si doua feluri de crema.

Prajitura cu foi de napolitana si crema cu ciocolata
___
Ingrediente
  • Crema cu ciocolata alba:
  • 250 ml smantana lichida pentru frisca cu minimum 36% grasime
  • 1/2 cana de lapte praf
  • 200 g ciocolata alba
  • 125 g mascarpone
  • 2 lingurite de rom
  • Crema de ciocolata cu lapte:
  • 250 ml smantana lichida pentru frisca cu minimum 36% grasime
  • 1/2 cana de lapte praf
  • 200 g ciocolata de lapte
  • 125 g mascarpone
  • 2 lingurite de rom
  • In plus:
  • 7 foi de napolitana
  • o mana sau doua de alune nesarate sau arahide
  • *am masurat ingredientele cu o cana de 250 ml
loading...

Mod de preparare prajitura cu foi de napolitana si crema cu ciocolata:

Pune smantana lichida intr-o cratita si incalzeste pana cand ajunge aproape de punctul de fierbere.

Ia smantana lichida de pe foc si adauga treptat laptele praf amestecand energic.

Pune ciocolata alba rupta in bucati mici si amesteca bine pana cand se topeste.

Daca au ramas cocoloase, poti trece compozitia printr-o sita.

Pune romul si amesteca usor.

In acelasi mod pregateste si crema de ciocolata cu lapte.

Pune cele crema in vase separate si acopera cu folie alimentara de plastic, apoi pune-l la frigider.

___

A doua zi, taie alunele sau arahidele in bucati mici.

Pune-le intr-o tava, la cuptor, pentru cateva minute.

La fiecare crema incorporeaza 125 g mascarpone si adauga treptat alunele sau arahidele tocate.

Pe una din foile de napolitana aseaza 1/3 din crema alba.

Acopera cu o a doua foaie de napolitana si distribuie uniform 1/3 din crema de ciocolata cu lapte.

Aseaza a treia foaie de napolitana si distribuie uniform jumatate din crema cu ciocolata alba ramasa.

Continua in acest fel pana cand vei termina foile de napolitana si cele doua feluri de crema.

Inainte de a portiona, infasoara prajitura in folie alimentara de plastic si pune la frigider timp de 1-2 ore sau chiar peste noapte.

Acorda nota pentru reteta Prajitura cu foi de napolitana si crema cu ciocolata

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 4,50 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response