Reteta prajitura cu foi de miere, crema si gem. O prajitura delicioasa cu foi fragede cu miere, crema cu lapte si galbenusuri si topping cu sos caramel. Este una dintre cele mai bune prajituri de casa pe care le-am facut, pur si simplu ti se topeste in gura.

Prajitura cu foi de miere, crema si gem
___
Ingrediente
  • Foi:
  • 500 g faina
  • 150 g unt
  • 2 oua
  • 3/4 cana de miere lichida
  • 2 linguri de lapte
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1/2 cana de zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • In plus:
  • 510 g gem la alegere
  • 200 g sos de caramel Dr. Oetker
  • nuca si fulgi de migdale pentru decor
  • *am masurat ingredientele cu o cana de 250 ml
loading...

Mod de preparare prajitura cu foi de miere, crema si gem:

Foi:

Dizolva mierea in laptele cald (toate se incalzesc putin).

Separat, amesteca faina impreuna cu sarea si untul taiat cubulete.

Dupa ce amestecul de miere si lapte s-a racit, adauga ouale.

La final incorporeaza amestecul de faina, sare si unt.

Formeaza aluatul intr-o minge si imparte-l in doua parti egale.

Din fiecare bucata de aluat, intinde cate o foaie egala cu dimensiunea tavii de copt.

Eu am folosit o tava de copt cu dimensiunea de 22 x 33 cm.

___

Fiecare foaie se coace la cuptorul preincalzit la 180° C timp de aproximativ 15 minute.

Crema:

Intre timp, pregateste crema.

Intr-un vas, mixeaza galbenusurile impreuna cu faina, amidonul de porumb si 150 ml lapte.

Separat, pune laptele ramas impreuna cu zaharul vanilat si zaharul pudra intr-o craticioara, la foc.

Cand amestecul din cratita ajunge la punctul de fierbere, adauga compozitia cu galbenusuri.

Gateste la foc mic, amestecand continuu, pana cand crema se ingroasa ca o smantana mai groasa.

Indeparteaza crema de pe foc si acopera cu folie alimentara de plastic direct pe suprafata ca sa nu faca scoarta.

La crema racita incorporeaza lingura cu lingura untul taiat cubulete.

Peste una din foile de blat distribuie uniform un strat de gem la alegere. Eu am folosit gem de prune.

Peste stratul de gem intinde uniform crema si acopera cu a doua foaie de blat.

Intinde sosul caramel peste a doua foaie de blat si decoreaza prajitura cu nuca si fulgi de migdale.

Acorda nota pentru reteta Prajitura cu foi de miere, crema si gem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response