Reteta prajitura cu dulceata de coacaze si crema cu branza. O prajitura cu crema delicioasa, care pur si simplu ti se topeste in gura. Chiar daca pare complicat de preparat nu este deloc asa.

Prajitura cu dulceata de coacaze si crema cu branza
___
Ingrediente
  • Blat:
  • 3/4 cana ulei
  • 1/2 cana apa
  • 1 cana de zahar
  • 5 linguri cacao
  • 5 oua 
  • 1/2 cana de zahar pudra
  • 1 si 1/2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • Umplutura cu branza:
  • 200 g unt
  • 500 g branza moale, la galetusa
  • 5 linguri zahar pudra
  • Crema:
  • 500 ml smantana lichida pentru frisca cu minimum 36% grasime
  • 2 linguri zahar pudra
  • 4 linguri mascarpone
  • Sirop:
  • 3-4 linguri de lichior
  • 3-4 linguri de apa
  • In plus:
  • 450 g dulceata la alegere (am folosit de coacaze negre)
  • 50 g ciocolata
  • *am masurat ingredientele cu o cana de 250 ml
loading...

Mod de preparare prajitura cu dulceata de coacaze si crema cu branza:

Blat:

Pune uleiul, apa, o cana de zahar si cacaua intr-o oala.

Pune oala la foc si amesteca cat sa se topeasca zaharul.

Lasa compozitia deoparte sa se se raceasca complet.

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile si treptat adauga zaharul pudra pana cand vei obtine o bezea tare.

Pune galbenusurile unul cate unul, apoi adauga compozitia racita cu cacao.

Incorporeaza faina amesteca in prealabil cu praful de copt.

___

Toarna aluatul obtinut intr-o forma cu dimensiunea de 25 x 35 cm tapetata cu hartie de copt.

Blatul se coace la cuptorul preincalzit la 180° C timp de 40 – 45.

Dupa ce se raceste, sectioneaza blatul pe jumatate pentru a obtine doua foi.

Umplutura cu branza:

Mixeaza untul impreuna cu zaharul pudra pentru a obtine o crema pufoasa.

Incorporeaza branza amestecand cu o spatula.

Crema:

Mixeaza smantana lichida impreuna cu branza mascarpone, iar spre final incorporeaza zaharul pudra.

Nu mixa foarte mult deoarece crema se poate inmuia.

Asamblare:

Insiropeaza cele doua foi de blat cu cacao cu sirop facut din lichior amestecat cu apa.

Distribuie jumatate din dulceata de coacaze si intine umplutura cu branza.

Acopera cu a doua foaie de blat si distribuie cealalta jumatate de dulceata de coacaze.

Deasupra intinde crema.

Decoreaza prajitura cu ciocolata data pe razatoare.

Acorda nota pentru reteta Prajitura cu dulceata de coacaze si crema cu branza

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response