Reteta prajitura cu crema de ciocolata alba, foi cu cacao pufoase si glazura. Este o reteta simpla de prajitura de casa pe care o poate pregati orice gospodina.

Prajitura cu crema de ciocolata alba
___
Ingrediente
  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 500 ml smantana lichida pentru frisca
  • 100 g zahar pudra
  • 200 g ciocolata alba pentru menaj
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata de menaj
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri lapte
loading...

Mod de preparare prajitura cu crema de ciocolata alba:

Separa albusurile de galbenusuri.

Intr-un bol, mixeaza spuma albusurile.

Treptat adauga zaharul si continua sa mixezi.

Pune galbenusurile unul cate unul, iar la final incorporeaza faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt.

Toarna aluatul obtinut intr-o tava cu dimensiunea de 25 x 25 cm tapetata cu hartie de copt.

Pune tava la cuptorul preincalzit la 200 C timp de 15 – 20 minute.

Sectioneaza blatul copt si racit pentru a obtine doua foi de blat.

___

Pentru crema, pune 500 ml smantana lichida intr-o craticioara, la foc.

Adauga ciocolata rupta si amesteca cat sa se topeasca.

Ia de pe foc si mixeaza crema impreuna cu zaharul pudra.

Intinde crema obtinuta peste una dintre foile de blat, apoi aseaza a doua foaie de blat.

Pune prajitura la frigider timp de doua ore.

Dupa acest timp, distribuie uniform glazura pregatita din ciocolata topita si amestecata cu ulei si lapte.

Acorda nota pentru reteta Prajitura cu crema de ciocolata alba

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12 voturi, media: 3,67 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response