Reteta prajitura cu cafea - o prajitura de casa cu blat pufos cu cacao, crema delicioasa, gem si frisca.

Prajitura cu cafea
___
Ingrediente
  • Blat:
  • 5 oua
  • 3 1/4 cani de zahar
  • 1 cana faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 1/2 linguri cacao
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri apa
  • Crema:
  • 1 litru lapte
  • 2 pliculete pudra de budinca cu gust de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3/4 cana de zahar
  • 2 linguri cu varf de faina
  • 200 g ciocolata cu alune
  • 250 g unt la temperatura camerei sau margarina
  • 1/2 lingura cacao
  • Frisca:
  • 300 ml smantana lichida pentru frisca cu minimum 30% grasime
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic intaritor frisca
  • 100 ml apa
  • In plus:
  • 1/2 cana de cafea pentru a insiropa foile de blat
  • gem la alegere
  • Decoreaza:
  • ciocolata cu alune
  • fistic
  • *am masurat ingredientele cu o cana de 250 ml
loading...

Mod de preparare prajitura cu cafea:

Blat:

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile si treptat adauga zaharul pana cand vei obtine o bezea tare.

Pune galbenusurile unul cate unul si continua sa mixezi.

Adauga apa, uleiul, iar la final incorporeaza faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt.

Tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunea de 25 x 25 cm si distribuie uniform compozitia pregatita.

Pune tava la cuptorul preincalzit la 180° C timp de aproximativ 25 minute.

Blatul copt si racit se sectioneaza pe jumatate pentru a obtine doua foi de blat.

___

Crema:

Toaca marunt ciocolata cu alune.

Pune 800 ml lapte impreuna cu zaharul, intr-o craticioara, la foc.

Separat, amesteca laptele ramas impreuna cu pudra de vanilie, zaharul vanilat si faina.

Cand laptele din cratita ajunge la punctul de fierbere, toarna compozitia cu pudra de budinca.

Gateste amestecand continuu pana cand se ingroasa ca o smantana.

Cand s-a ingrosat ia de pe foc si lasa deoparte sa se raceasca.

Acopera cu folie alimentara direct pe suprafata ca sa nu faca scoarta.

La crema racita incorporeaza lingura cu lingura untul sau margarina.

Treptat incorporeaza ciocolata tocata marunt si o jumatate de lingura de cacao.

Insiropeaza cele doua foi de blat cu cafea.

Pe una din foile de blat distribuie uniform un strat de gem.

Peste stratul de gem intinde uniform crema.

Acopera cu a doua foaie de blat si insiropeaz-o si pe aceasta cu cafea.

Pune prajitura la frigider si intre timp pregateste frisca.

Mixeaza spuma smantana lichida si adauga treptat zaharul pudra si pudra intaritor.

Distribuie frisca peste a doua foaie de blat.

Decoreaza prajitura cu ciocolata cu alune taiat marunt si fistic.

Inainte de a portiona, pune prajitura la frigider pentru cateva ore sau chiar peste noapte.

Acorda nota pentru reteta Prajitura cu cafea

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response