O reteta simpla de prajitura cremoasa cu mac care se face foarte usor. Este delicioasa, cu crema fina si blat pufos cu continut scazut de faina. Se aseamana putin cu prajitura tosca cu mac a carei reteta o gasiti aici.

Prajitura cremoasa cu mac
___
Ingrediente
  • 3 oua
  • 70 g zahar cristal
  • 25 ml lapte
  • 100 g mac
  • 100 g migdale macinate sau 150 g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • Crema:
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 1 esenta vanilie
  • 75 g mac
  • 75 ml apa
  • 120 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • sucul si coaja de la 1/2 lamaie (optional)
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 1 lingura ulei
loading...

Mod de preparare prajitura cremoasa cu mac - reteta simpla:

Intr-un bol, amesteca macul impreuna cu migdalele macinate sau faina si praful de copt.

Separa ouale.

Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste, apoi incorporeaza laptele.

Separat mixeaza albusurile pana cand vei obtine o bezea tare.

Cu ajutorul unei spatule incorporeaza treptat bezeaua de albusuri la amestecul cu galbenusuri, cu miscari largi pentru a obtine o compozitie bine aerata.

Adauga amestecul de ingrediente uscate si incorporeaza-l si pe acesta.

Toarna aluatul obtinut intr-o tava cu dimensiunile de aproximativ 20×32 cm tapetata cu hartie de copt.

___

Introdu tava la cuptorul preincalzit la 180° C pentru aproximativ 15-18 minute.

Intre timp pregateste crema.

Intr-un castron, amesteca 50-100 ml lapte cu faina.

Pune restul de lapte la fiert intr-o craticioara.

Cand laptele din craticioara ajunge la punctul de fierbere adauga amestecul de faina si lapte.

Fierbe la foc mic pana cand compozitia incepe sa se ingroase, apoi indeparteaza vasul de pe foc.

Amesteca macul cu apa si gateste pentru cateva minute la foc mic. Se procedeaza in acest fel pentru ca semintele sa se inmoaie usor.

Mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pudra.

Cand compozitia cu lapte si cea cu mac s-au racit, incorporeaza-le la cea de unt si zahar.

Adauga esenta de vanilie si optional coaja si sucul ras de la o jumatate de lamaie.

Amesteca bine pana cand vei obtine o crema omogena.

Dupa ce blatul s-a racit, intinde uniform crema.

Cat timp pregatesti glazura lasa prajitura la frigider.

Topeste ciocolata la bain-marie sau la foc mic.

Adauga untul si amesteca bine.

Lasa deoparte sa se racoreasca putin apoi distribuie uniform glazura de ciocolata peste crema.

Inainte de a portiona, lasa prajitura la frigider pentru cateva ore sau chiar peste noapte, astfel incat crema si glazura sa se inchege.

Acorda nota pentru reteta Prajitura cremoasa cu mac

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (14 voturi, media: 3,57 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response