Reteta prajitura Craciunita - un desert extrem de delicios si aratos cu care ii vei incanta pe dragi. O prajitura perfecta de sarbatori si nu numai.

Prajitura Craciunita
___
Ingrediente
  • Blat:
  • 7 oua
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 cana de zahar
  • Crema:
  • 3 cani de lapte
  • 1/2 cana de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 plicuri pudra de budinca cu gust de vanilie
  • 2 galbenusuri
  • 200 g unt
  • Topping:
  • 2 cani de lapte praf + 1 lingura cu varf
  • 1 lingura de cacao
  • 1/2 cana de apa
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • In plus:
  • aproximativ 200 g piscoturi rotunde sau biscuiti
  • *am masurat ingredientele cu o cana de 250 ml
loading...

Mod de preparare prajitura Craciunita:

Blat:

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile adaugand treptat zaharul pana cand vei obtine o bezea tare.

Incorporeaza unul cate unul galbenusurile.

Adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua.

Amesteca usor cu o spatula doar cat sa le incorporezi.

Tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunea de aproximativ 25 x 36 cm.

Distribuie uniform aluatul in tava pregatita si pune blatul la cuptorul preincalzit la 180° C timp de 30 minute.

___

Crema:

Intr-o craticioara, pune doua cani de lapte impreuna cu zaharul.

Separat, mixeaza galbenusurile impreuna cu laptele ramas (o cana) si praful de budinca.

Cand laptele din cratita ajunge la punctul de fierbere, adauga compozitia cu galbenusuri.

Gateste amestecand continuu pana cand se formeaza o crema groasa, de consistenta unei smantani, apoi ia de pe foc.

Lasa crema sa se raceasca, nu inainte de a o acoperi cu folie alimentara de plastic direct pe suprafata ca sa nu faca scoarta.

La crema racita complet, incorporeaza untul, putin cate putin.

Sectioneaza blatul copt si racit pe jumatate pentru a obtine doua foi de blat.

Distribuie uniform jumatate din crema peste una din foile de blat.

Aseaza a doua foaie de blat si intinde cealalta jumatate de crema.

Aseaza piscoturi sau biscuiti taiati pe jumatate.

Cine doreste poate sa insiropeze biscuitii in apa si zahar. Eu am preferat sa ii las asa.

Topping:

Intr-o cratita, dizolva untul cu apa si zaharul.

Pune laptele praf si amesteca bine astfel incat sa nu ramana cocoloase.

Imparte compozitia in doua.

Intr-o parte adauga o lingura cu varf de lapte praf, iar in cealalta doua linguri de cacao.

Pune mai intai compozitia fara cacao intr-un pos si distribuie peste biscuiti, apoi procedeaza in acelasi mod si cu cea cu cacao.

Inainte de a portiona, pune prajitura la frigider timp de cateva ore.

Acorda nota pentru reteta Prajitura Craciunita

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 voturi, media: 3,33 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response