Prajitura cu ciocolata si caramel
___
Ingrediente
  • Baza:
  • o cana zahar brun
  • 1 1/3 cana nuca de cocos
  • 1 1/3 cana faina
  • Unt 170g, topit
  • Pentru caramel:
  • 30 g unt
  • 2 linguri sirop de artar
  • 395 g lapte indulcit
  • Pentru foaia de ciocolata:
  • 175 g ciocolata semi-dulce chips-uri
loading...

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caramel


Incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungeti o tava patrata cu latura de cca 20 cm si asezati hartia de copt.

Pregati baza: Amestecati zahar brun, nuca de cocos si faina intr-un castron mare, pana cand sunt bine combinate. Adaugati untul si continuati sa amestecati. Turnati amestecul in tava de copt si apasati pe baza la tava cu ajutorul unei linguri. Dati la cuptor si coaceti 10-12 minute sau pana cand se rumeneste usor. Dupa ce este gata scoate-ti de la cuptor si dati deoparte pentru 10-20 minute sa se raceasca.

Pregati caramelul: Puneti untul si siropul intr-un castron, deasupra unui vas cu apa fierbinte si amestecati pana cand untul se topeste. Cand untul s-a topit, puneti laptele si amestecati continuu, la foc mediu, timp de 9-12 minute, pana se ingroasa caramelul.

Raspanditi usor caramel pe baza si dati la cuptor timp de 10-12 minute.

Topiti chips-urile de ciocolata la cuptorul cu microunde sau deasupra unui vas cu apa fierbinte apoi raspanditi deasupra la caramel.
prajitura
Dati la frigider pentru 30 minute pentru a se inchega apoi serviti.

Acorda nota pentru reteta Prajitura cu ciocolata si caramel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response