Reteta prajitura Cella - o prajitura usor de facut si extrem de delicioasa. Prajitura este formata dintr-un blat cu pudra de ciocolata si crema delicioasa cu nuca, fulgi de cocos si ciocolata alba.

Prajitura Cella
___
Ingrediente
  • Blat:
  • 4 oua
  • 1/2 cana de zahar
  • 1 plic (25 g) ciocolata pudra sau cacao
  • 1/2 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 500 ml smantana lichida pentru frisca cu minimum 30% grasime
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g nuca
  • 100 g fulgi de cocos
  • In plus:
  • 1 lingurita de cafea instant
  • 1 lingurita de rom
  • 125 ml apa fierbinte
  • 1/2 cutie de unt de arahide
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • *am masurat ingredientele cu o cana de 250 ml
loading...

Mod de preparare prajitura Cella:

Blat:

Mixeaza ouale si adauga treptat zaharul.

Adauga treptat faina, ciocolata pudra si praful de copt.

Tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunea de 21 x 32 cm.

Toarna compozitia obtinuta si niveleaza deasupra.

Coace blatul la cuptorul preincalzit la 180° C timp de aproximativ 20 – 25 minute.

Crema:

Incalzeste usor smantana lichida si adauga ciocolata rupta.

Amesteca bine sa se topeasca ciocolata si incorporeaza nuca si fulgii de cocos.

___

Insiropeaza blatul cu amesteca facut din apa fierbinte, rom si cafea instant.

Distribuie uniform un strat de unt de arahide peste blatul insiropat si intinde crema.

Pune cele 50 g de ciocolata cu lapte topita intr-un pos si intinde peste crema.

Inainte de a portiona, pune prajitura la frigider timp de cateva ore.

Acorda nota pentru reteta Prajitura Cella

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 4,50 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...