Reteta prajitura Capodopera fara coacere. O prajitura fina, extrem de usor de preparat, care contine 3 straturi de biscuiti, unul fara cacao si doua cu cacao, iar intre ele crema fina cu lapte.

Prajitura “Capodopera” fara coacere, cu biscuiti si crema delicioasa
___
Ingrediente
  • 1 si 1/2 litri de lapte
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de faina
  • 3 linguri de unt
  • 6 oua
  • 3 linguri amidon de porumb
  • aproximativ 250 g biscuiti cu cacao
  • aproximativ 100 g fara cacao
loading...

Mod de preparare prajitura "Capodopera":

Intr-un bol, mixeaza aproximativ 300 ml lapte cu faina, amidonul si ouale.

Amesca bine pentru a nu se forma cocoloase.

Pune restul de lapte intr-o cratita, la foc, impreuna cu zaharul si untul.

Cand laptele din cratita ajunge la punctul de fierbere, adauga compozitia cu faina.

Gateste pana cand amestecul devine ca o smantana mai groasa, amestecand continuu pentru a nu se arde.

In momentul in care s-a ingroasat, ia de pe foc si lasa deoparte sa se raceasca.

Tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunea de 25 x 36 cm.

___

Aseaza un strat de biscuiti cu cacao, iar peste ei distribuie uniform jumatate din crema.

Pune un strat de biscuiti fara cacao si intinde crema ramasa.

Deasupra mai aseaza un strat de biscuiti cu cacao.

Acorda nota pentru reteta Prajitura “Capodopera” fara coacere, cu biscuiti si crema delicioasa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (16 voturi, media: 4,06 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...