Prajitura Brigadeiro - Un desert uimitor caruia nu ii poti rezista. Prajitura contine un blat cu cacao, crema cu lapte, doua straturi de biscuiti intre care se pune un strat de gem la alegere, iar ultimul strat este de frisca.

Prajitura Brigadeiro
___
Ingrediente
  • Blat:
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 5 linguri apa calduta sau lapte
  • 5 linguri ulei
  • 175 g faina
  • 25 g cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema:
  • 600 ml lapte
  • 2 plicuri pudra de budinca cu gust de vanilie
  • 5 linguri zahar
  • 250 g unt
  • 2 linguri Nutella
  • In plus:
  • cateva linguri de gem (am folosit gem de capsuni)
  • biscuiti (am folosit biscuiti simpli si biscuiti cu cacao)
  • Frisca:
  • 500 ml smantana lichida pentru frisca cu minimum 33% grasime
  • 2 linguri zahar
  • 2 pliculete intaritor de frisca
  • Decor:
  • cacao
loading...

Mod de preparare prajitura Brigadeiro:

Blat:

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza albusurile si treptat adauga zaharul pana cand vei obtine o bezea tare.

Separat mixeaza galbenusurile si adauga uleiul si apa calduta.

Incorporeaza faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt.

La final adauga lingura cu lingura bezeaua de albusuri si amesteca usor cu o spatula.

Toarna aluatul obtinut intr-o tava cu dimensiunea de 36 x 25 cm tapetata cu hartie de copt.

Blatul se coace la cuptorul preincalzit la 180° C timp de aproximativ 30 minute.

___

Crema:

Pune 300 ml lapte impreuna cu zaharul intr-o cratita, la foc.

Separat, amesteca laptele ramas cu pudra de budinca cu gust de vanilie.

Cand laptele din cratita ajunge la punctul de fierbere, adauga amestecul cu vanilie.

Gateste amestecand continuu pana cand crema se ingroasa.

Cand crema s-a ingrosat, ia de pe foc si lasa deoparte sa se raceasca. Ca sa nu faca scoarta acopera cu folie alimentara de plastic direct pe suprafata.

La crema racita incorporeaza putin cate putin untul moale, la temperatura camerei si nutella.

Distribuie uniform crema peste blatul copt si racit.

Aseaza un strat de biscuiti. Eu am folosit pentru un strat biscuiti albi, simpli, iar pentru al doilea strat biscuiti cu cacao.

Peste primul strat de biscuiti intinde cateva linguri de gem la alegere.

Aseaza al doilea strat de biscuiti.

Frisca:

Mixeaza smantana lichida impreuna cu zaharul pudra si adauga treptat intaritorul de frisca.

Distribuie frisca obtinuta peste ultimul strat de biscuiti.

Decoreaza prajitura cu cacao.

Inainte de a portiona, pune prajitura la frigider timp de 2-3 ore sau chiar peste noapte.

Acorda nota pentru reteta Prajitura Brigadeiro

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 voturi, media: 4,50 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response