Reteta prajitura baigli - o reteta asemanatoare cu cea pentru cozonacul unguresc baigli sau beigli care poate fi facuta fie cu umplutura de mac cat si cu umplutura de nuca. Prajitura contine trei foi fragede cu umplutura delicioasa care ramane la alegerea fiecaruia.

Prajitura Baigli
___
Ingrediente
  • Aluat:
  • 350 g faina
  • 70 g untura
  • 80 g unt rece
  • 30 g zahar pudra
  • 12 g drojdie proaspata
  • 1 galbenus
  • un varf cutit de sare
  • aproximativ 100 ml lapte caldut
  • Umplutura:
  • 250 g seminte de mac
  • 2 linguri pesmet
  • 150 ml apa
  • 120 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 linguri gem la alegere
  • In plus:
  • 1 ou
loading...

Mod de preparare prajitura baigli:

Incalzeste laptele si amesteca-l impreuna cu drojdia.

Lasa deoparte timp de 15-20 minute cat sa se activeze drojdia.

Intre timp, cerne faina si pune-o intr-un castron.

In centru adauga galbenusul de ou, un praf de sare si zaharul pudra.

Adauga compozitia cu drojdie activata si amesteca usor.

Pune untura si spre final adauga untul.

Amesteca bine si apoi framanta pentru a obtine un aluat omogen.

___

Daca ti se pare ca aluatul nu este suficient de pufos, mai poti adauga lapte.

In cazul in care este prea moale, mai poti pune faina.

Infasoara aluatul obtinut intr-o folie alimentara de plastic si pune-l la frigider timp de o ora.

Intre timp pregateste umplutura.

Intr-un bol, amesteca semintele de mac impreuna cu pesmetul.

Separat, pune apa la fiert si adauga zaharul.

Amesteca cat sa se topeasca zaharul apoi adauga peste compozitia de mac si pesmet.

Pune coaja de lamaie si gemul.

Amesteca bine pentru a obtine o umplutura omogena.

Imparte aluatul in trei parti egale.

Din fiecare parte intinde cate o foaie cu dimensiunea de 20 x 26 cm.

Tapeteaza cu hartie de copt o tava.

Aseaza prima foaie in tava pregatita.

Distribuie uniform jumatate din umplutura cu mac si aseaza a doua foaie.

Acopera cu a doua foie de aluat si intinde umplutura ramasa.

Pune a treia foaie si unge-o cu galbenus de ou.

Inainte de a pune tava la cuptor, lasa timp de o ora la temperatura camerei, acoperita cu folie alimentara de plastic.

Dupa acest timp, prajitura se pune in cuptorul preincalzit la 180° C timp de aproximativ 35 minute.

Acorda nota pentru reteta Prajitura Baigli

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 voturi, media: 3,25 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response