Reteta placinte umplute cu gem - sunt unele dintre cele mai apreciate deserturi de casa atat de cei mici cat si de adulti. Cu acest aluat de placinte poti face si poale-n brau/branzoici, ale caror mod de preparare este foarte asemanator, cu exceptia umpluturii.

Placinte umplute cu gem
___
Ingrediente
  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 20 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • un varf cutit cu sare
  • 50 g zahar
  • 100 g unt moale
  • gem, marmelada, nutella, branza de vaci, mac, crema de vanilie etc
  • 1 lingurita cu miere
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie sau portocala
  • cca 100 g unt topit (pentru uns placintele)
loading...

Mod de preparare placinte umplute cu gem:

Incalzeste 50 ml lapte si dizolva in el drojdia impreuna cu o lingurita cu miere.

Pune faina intr-un vas, iar in centru, intr-o gropita, adauga amestecul cu drojdie dizolvata.

Lasa vasul acoperit 10-15 minute cat sa se umfle drojdia, dupa care adauga ouale, zaharul, restul de lapte usor caldut, zaharul vanilat, coaja de portocala si sarea.

Framanta pana cand aluatul incepe sa se omogenizeze.

Adauga untul moale taiat cubulete si framanta pana la inglobarea lui in aluat.

In functie de tipul de faina pe care-l folosesti, aluatul mai poate cere faina.

Adauga cate o lingura de faina si framantana cat aluatul sa devina elastic si sa nu se mai lipeasca de maini.

___

Acopera vasul in care se afla aluatul cu o folie alimentara de plastic si lasa-l la dospit pentru cca 1h 30m.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, intinde-l intr-o foaie groasa de un cm. Taie foaia de aluat in patratele de 5-6 cm.

In centrul fiecarui patratel pune cate o lingura de umplutura, in functie de preferinte. Eu am pus gem de prune, dar se poate folosi orice fel de umplutura.

Strange doua cate doua colturile patratelului si aseaza-le pe toate intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Lasa-le la crescut inca o ora, intr-un loc caldut ferit de curenti reci de aer.

Dupa o ora, unge-le din belsug cu unt topit.

Placintelele cu gem se coc la cuptorul preincalzit la 180° C pentru 20-25 minute.

Acorda nota pentru reteta Placinte umplute cu gem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response