Placinta japoneza cu branza, extrem de usor de facut, din doar cateva ingrediente. Coacerea se realizeaza la bain-marie, ceea ce face ca placinta sa ramana umeda si foarte pufoasa.

Placinta japoneza cu branza
___
Ingrediente
  • 400 g branza (am folosit branza Philadelphia)
  • 300 ml lapte
  • 60 g unt topit
  • 8 oua
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 140 g faina
  • 160 g zahar
  • sucul de la o jumatate de lamaie
loading...

Mod de preparare placinta japoneza cu branza:

Este foarte important ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.

Separa albusurile de galbenusuri.

Incalzeste usor laptele si adauga untul topit.

Pune galbenusurile pe rand, apoi incorporeaza faina impreuna cu amidonul si branza.

Compozitia rezultata se trece prin sita ca sa fie cat mai fina, sa nu ramana bucati.

Adauga sucul de lamaie si amesteca bine.

Separat, mixeaza spuma albusurile si adauga treptat zaharul pana cand vei obtine o bezea tare.

___

Incorporeaza bezeaua de albusuri la compozitia cu branza.

Tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunea de 24 x 28 cm.

De preferat este ca tava sa aiba peretii inalti pentru a putea fi scufundata in apa pana la jumatate.

Pune tava la cuptor, scufundata pana la jumatate intr-un vas cu apa.

Coace timp de aproximativ 90 minute la 160° C, apoi scoate tava din vasul cu apa si mai coace pentru aproximativ 20 minute.

Inainte de a portiona lasa sa se raceasca si presara cu zahar pudra.

Acorda nota pentru reteta Placinta japoneza cu branza

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response