Un aperitiv delicios care poate fi preparat de orice gospodina.

Pachetele cu branza
___
Ingrediente
  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 80 g zahar
  • 1 lingurita miere
  • 50 g unt
  • 1 si 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • vanilie
  • Umplutura:
  • 500 g branza
  • 200 ml frisca lichida (vezi nota)
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • esenta de rom
loading...

Mod de preparare pachetele cu branza:

Pentru a prepara aluatul, se face o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut.

Lasam la crescut pana cand apar gaurele la suprafata.

Pune maiaua in cuva masinii de paine, adauga peste ouale, zaharul, untul, uleiul si vanilia, laptele ramas si faina putin cate putin.

Framanta pana cand se inglobeaza toate ingredientele si se obtine un aluat elastic.

Lasa la crescut pentru o ora, pana isi dubleaza volumul.

Intre timp, prepara umplutura cu branza.

Mixeaza branza impreuna cu restul ingredientelor pana cand vei obtine obtine o crema pufoasa dar ferma.

___

Cum se “impacheteaza” aluatul.

Imparte aluatul in noua bilute, care se intind sub forma de dreptunghi.

Traseaza o linie la jumatate.

Pe o parte pune umplutura cu branza, iar cealalta tai-o in fasii.

pachetele cu branza 2

Ruleaza partea cu crema, apoi formeaza un rulou cu fasiile.

Pachetelele cu branza astfel formate se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la crescut, pana cand isi dubleaza volumul.

pachetele cu branza 3

Unge cu galbenus amestecat cu cateva linguri de lapte si presara cu mac sau susan.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180° C pana se rumenesc.

Nota:
In functie de cat e de uscata sau cremoasa este branza, cantitatea de frisca lichida poate varia. La inceput pune mai putina si daca crema mai „cere” lichid mai adaugati dupa aceea.

Reteta propusa de Bulacel Ana.

Acorda nota pentru reteta Pachetele cu branza

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 voturi, media: 4,83 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response