Reteta de gogosari murati in otet fara fierbere (la rece) si fara conservant, pentru iarna. O reteta simpla, clasica, traditionala. Gogosarii murati la rece in acest mod raman crocati si foarte aromati. In plus, raman plini de vitamine. Reteta de gogosari murati in otet fara fierbere, la rece, este o reteta ardeleneasca de gogosari in otet pe care o am de la bunica mea.

Cine doreste gogosari murati in otet fara fierbere si fara zahar, poate sa inlocuiasca zaharul cu miere de albine. Otetul nu trebuie diluat cu apa deoarece oricum gogosarii isi lasa apa si nu vor iesi prea acri.

Cei din familia mea sustin ca acestia sunt cei mai buni gogosari in otet. Dulci-acrisori si foarte buni atunci cand vine vorba sa ii folosim ca ingredient la salata de boeuf. Exista si alte retete de gogosari murati in oteta, cum ar fi si cea de aici, de gogosari murati in otet la bain marie.

Gogosari murati in otet fara fierbere (la rece), pentru iarna
___
Ingrediente
  • 5 kg gogosari
  • 500 ml otet de vin de 9°
  • 500 g zahar
  • 100 g de sare grunjoasa pentru muraturi
  • o legatura de frunze de telina
  • cate o lingura de boabe de piper, respectiv de mustar
  • 3-4 bucati hrean
loading...

Cum se preppara gogosarii murati in otet fara fierbere (la rece) si fara conservant:

Spala bine gogosarii, apoi indeparteaza-le cotoarele si semintele.

Taie-i in patru si lasa-i deoparte sa se scurga.

Intr-o cratita, amesteca otetul impreuna cu zaharul si sarea, pana cand acestea se topesc.

Este important sa folositi otet de noua grade si nu otet de mere cu miere sau alt tip de otet, pentru a conserva cu succes gogosarii si acestia sa nu se inmoaie, sa ramana crocanti.

Eu folosesc de fiecare data sare mare, grunjoasa, speciala pentru conservele de muraturi.

Toarna solutia intr-un bol, peste gogosarii taiati in patru. Acopera vasul si lasa asa pana a doua zi, pentru 24 ore.

Se mai amesteca din cand in cand, astfel incat gogosarii sa se cuprinda. Peste noapte acestia isi vor lasa zeama mai multa.

___

A doua zi separa gogosarii de solutie si se pun in borcane de 800 gr, curate si sterilizate (am explicat aici cum se sterilizeaza borcanele).

In fiecare borcan in care am pus bucati de gogosari, cat mai aproape unele de altele, adaugam si bucati de hrean, frunze de telina si cateva boabe de mustar si de piper.

Strecuram zeama in care au stat gogosarii peste noapte deoarece impuritatile lasate de gogosari pot fermenta in borcan.

Turnam zeama in fiecare borcan pana cand gogosarii se acopera in totalitate.

Infiletam capacele borcanelor si le depozitam in camara unde vor sta peste iarna.

Astfel conservati, gogosarii pot tine chiar si 2-3 ani de zile.

Acorda nota pentru reteta Gogosari murati in otet fara fierbere (la rece), pentru iarna

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (30 voturi, media: 4,20 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response