Reteta foi fragede cu umplutura de branza. Foile sunt atat de bune incat vei dori sa le experimentezi si cu alte creme sau umpluturi, fie dulci sau sarate.

Foi fragede cu umplutura de branza
___
Ingrediente
  • Foi:
  • 2 1/2 cani de faina
  • 3 oua
  • 1 lingurita de zahar vanilat
  • 3/4 cana de zahar pudra
  • 2 lingurite praf de copt
  • 3 linguri de smantana cu minimum 18% grasime
  • 200 g unt rece sau margarina
  • Umplutura cu branza:
  • 750 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 g de unt sau margarina
  • 2 pliculete pudra de budinca cu gust de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 3/4 cana de zahar
  • In plus:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 1 lingura cu cacao
  • 50 g unt
  • 3 linguri de lapte
  • nuca tocata sau macinata pentru decor
  • *am masurat ingredientele cu o cana de 250 ml
loading...

Mod de foi fragede cu umplutura de branza:

Foi:

Intr-un castron, amesteca faina impreuna cu praful de copt si zaharul pudra.

Separat mixeaza ouale impreuna cu zaharul vanilat si adauga-le la restul compozitiei.

Pune smantana si untul sau margarina.

Amesteca pentru a obtine un aluat omogen, suficient de elastic si nelipicios.

Imparte aluatul obtinut in trei parti egale.

Infasoara fiecare bucata de aluat in folie alimentara de plastic si pune la frigider timp de 20 minute.

Dupa acest timp, din fiecare bucata de aluat intinde cate o foaie egala cu dimensiunea tavii de copt.

___

Eu am folosit o tava cu dimensiunea de 25 x 25 cm.

Foile se coc pe rand, in tava tapetata cu hartie de copt la cuptorul preincalzit la 180° C cat sa devina usor aurii.

Umplutura cu branza:

Intr-o cratita, pune la foc untul impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.

Mixeaza cat sa se topeasca zaharul si untul, apoi adauga branza.

Amesteca si redu focul la minim, apoi adauga ouale si amesteca energic.

Separat mixeaza laptele impreuna cu pudra de vanilie si adauga in cratita.

Amesteca energic si gateste cat sa se mai ingroase, apoi ia de pe foc.

Distribuie jumatate din umplutura cu branza pe una din foi.

Acopera cu a doua foaie si intinde uniform restul de umplutura cu branza.

Aseaza a treia foaie.

Pune prajitura la frigider timp de 30 minute.

Dupa acest timp, pregateste topping-ul.

Intr-un castron topeste ciocolata impreuna cu cacaua, untul si laptele.

Distribuie glazura obtinuta peste prajitura si decoreaza cu nuca tocata sau macinata.

Inainte de a portiona pune prajitura la frigider cat sa se solidifice glazura.

Acorda nota pentru reteta Foi fragede cu umplutura de branza

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response