Reteta de prajitura cu foi fragede cu miere umplute cu crema de gris si lapte. Este o prajitura de casa extrem de buna, care contine trei foi fragede cu miere, crema cu gris si lapte si topping cu miere si nuca.

Foi fragede cu miere umplute cu crema de gris si lapte
___
Ingrediente
  • Foi:
  • 3 cani faina
  • 4 oua
  • 3/4 cana de zahar
  • 5 linguri de miere
  • 2 lingurite praf de copt
  • 125 g unt sau margarina rece, din frigider
  • Crema:
  • 1 litru de lapte
  • 1/2 cana de zahar
  • 10 linguri de gris
  • 250 g unt sau margarina la temperatura camerei
  • Topping:
  • aproximativ 30-40 de nuci, tocate fin
  • 4 linguri de miere
  • 75 g unt sau margarina
  • 4 linguri de zahar pudra
  • *am masurat ingredientele cu o cana de 250 ml
loading...

Mod de preparare foi fragede cu miere umplute cu crema de gris si lapte:

Foi:

Tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunea de 25 x 33 cm.

Intr-un bol, mixeaza ouale impreuna cu zaharul si mierea.

Adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si untul taiat cubulete.

Amesteca usor, apoi framanta pana cand vei obtine un aluat omogen.

Imparte aluatul obtinut in trei parti egale.

Infasoara fiecare bucata de aluat intr-o folie alimentara de plastic si pune la frigider timp de aproximativ 15 minute.

Topping:

Pune untul intr-o cratita, la foc.

___

Adauga zaharul pudra si mierea.

Amesteca cat sa se dizolve, apoi ia de pe foc si adauga nucile tocate.

Ia cele trei bucati de aluat de la frigider si intinde fiecare bucata intr-o foaie cu dimensiunea de 25 x 33 cm.

Fiecare foaie se coace separat.

Primele doi foi se coc aproximativ 10-15 minute la cuptorul preincalzit la 180° C.

Aseaza a treia foaie in tava si distribuie uniform toppingul cu nuca tocata.

Coace timp de aproximativ 15 – 20 minute.

Crema:

Pune 500 ml lapte cu zaharul intr-o craticioara, la foc.

Amesteca laptele ramas impreuna cu grisul.

Cand compozitia din cratita ajunge la punctul de fierbere, adauca amestecul de lapte si gris.

Fierbe cat sa se ingroase amestecul, apoi ia de pe foc si lasa sa se raceasca. Acopera cu folie alimentara direct pe suprafata ca sa nu faca scoarta.

La crema racita incorporeaza putin cate putin untul.

Asamblare:

Aseaza prima foaie iar peste ea intinde uniform jumatate din crema de lapte si gris.

Acopera cu a doua foaie si distribuie crema ramasa.

Deasupra pune foaia de blat coapta impreuna cu toppingul cu nuca tocata.

Inainte de a portiona, poti pune prajitura la frigider timp de cateva ore sau chiar peste noapte ca sa se solidifice crema.

Acorda nota pentru reteta Foi fragede cu miere umplute cu crema de gris si lapte

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response