Reteta foi cu mac, bezea si crema de vanilie - o prajitura de casa nemaipomenit de delicioasa si usor de pregatit. Prajitura contine doua foi de blat cu mac, o foaie de bezea si trei straturi de crema cu galbenusuri.

Foi cu mac, bezea si crema de vanilie
___
Ingrediente
  • Pentru doua foi cu mac:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 10 linguri mac
  • 4 linguri faina
  • Foaie bezea:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • Crema:
  • 7 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 500 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie (40 g)
  • 250 g unt (80% grasime)
  • Decor:
  • 50 g ciocolata alba
loading...

Mod de preparare foi cu mac, bezea si crema de vanilie:

Foi cu mac:

Imparte cantitatile in doua.

Intr-un bol, mixeaza spuma trei albusuri impreuna cu un praf de sare.

Treptat adauga zaharul si continua sa mixezi pana cand zaharul se topeste.

Incorporeaza macul amestecat in prealabil cu faina, amestecand usor cu o spatula sa nu se lase bezeaua.

Toarna compozitia obtinuta intr-o tava cu dimensiunea de 20 x 30 cm tapetata cu hartie de copt.

Coace la cuptorul preincalzit la 200° C timp de aproximativ 10 minute.

Pregateste in acelasi mod si cealalta foaie cu mac.

___

Foaie bezea:

Mixeaza spuma albusurile cu un praf de sare.

Adauga treptat zaharul si continua sa mixezi pana cand vei obtine o bezea tare, ferma si lucioasa.

Pune cele doua linguri de ulei si amesteca cu o lingura de cateva ori.

Cerne faina si amesteca usor.

Toarna aluatul obtinut in aceeasi tava in care ai copt si foile cu mac si coace bezeaua la aceeasi temperatura.

Crema:

Intr-o cratita cu fund dublu mixeaza spuma galbenusurile cu zaharul.

Adauga praful de budinca, apoi incorporeaza laptele.

Pune pe foc mic, amestecand mereu pana cand vei obtine o budinca.

Ia de pe foc, acopera cu folie alimentara direct pe suprafata sa nu faca scoarta si lasa sa se raceasca.

La crema racita incorporeaza untul moale, la temperatura camerei.

Imparte crema in trei parti egale.

Asamblare:

Pe una din foile cu mac distribuie o parte din crema.

Aseaza foaia de bezea si intinde o alta parte de crema.

Pune a doua foaie de blat si acopera cu ultima parte de crema.

Decoreaza prajitura cu ciocolata alba data pe razatoare.

Inainte de a portiona, introdu prajitura la frigider pentru minim 3 ore, apoi feliaza cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

mod de preparare Foi cu mac, bezea si crema de vanilie

Autor: Viorica Vio Stanimirescu

Acorda nota pentru reteta Foi cu mac, bezea si crema de vanilie

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response