Cel mai bun chec la tava simplu si pufos, usor de facut, dupa o reteta veche, clasica. Mai este cunoscut si sub denumirea de chec pufos din 8 oua sau chec 8 oua 8 linguri de ulei. Este un chec usor de facut, simplu si pufos. Pot spune ca este una dintre cele mai bune retete de checuri de casa.

I se spune chec la tava pentru ca de obicei pentru un chec folosim o forma si nu o tava intinsa. Poate fi facut si in tava mare a aragazului daca ii dublati cantitatea de ingrediente.

Chec la tava simplu si pufos
___
Ingrediente
  • 8 oua
  • 16 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta lamaie
  • 1 esenta rom
  • 100 g nuci taiate marunt (optional)
  • zahar pudra
loading...

Cum se face checul la tava simplu si pufos, usor de facut - reteta veche, clasica:

Pentru inceput separa albusurile de galbenusuri.

Intr-un bol, mixeaza spuma albusurile si adauga treptat zaharul, continuand sa mixezi pana cand zaharul este topit complet.

Incorporeaza galbenusurile in spuma de albus, apoi adauga laptele si uleiul.

Amesteca bine totul.

Incorporeaza faina cernuta si amestecata in prealabil cu praful de copt.

Amesteca usor compozitia cu o spatula, cu miscari largi de sus in jos pentru a obtine un amestec aerat.

Tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de aproximativ 22 x 32 cm.

___

Imparte aluatul obtinut in doua.

Intr-o parte pune esenta de lamaie si apoi toarna in tava tapetata cu hartie de copt.

In restul de compozitie pune cacaua dizolvata cu doua linguri de lapte si esenta de rom.

Toarna compozitia cu cacao in tava, peste cea fara cacao.

Optional presara nuci taiate care in prealabil au fost rumenite in tava cuptorului.

Introdu tava la cuptorul preincalzit la 180° C pentru aproximativ 20 minute sau pana cand trece testul cu o scobitoare.

Serveste checul pudrat cu zahar pudra.

Acorda nota pentru reteta Chec la tava simplu si pufos

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (27 voturi, media: 4,22 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response