Reteta simpla de chec cu fructe proaspete sau congelate. Este un chec bun si pufos, care se poate face cu orice fel de fructe proaspete, congelate sau chiar din compot. Pentru ca imi doream foarte mult sa pregatesc un chec cu fructe de padure, ultima data am ales sa il pregatesc cu afine si coacaze. Este un chec pufos cu fructe la care se poate renunta la praful de copt. Totul depinde de cuptorul pe care il folositi.

Chec cu fructe
___
Ingrediente
  • 125 g unt
  • 80 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 galbenusuri
  • un varf cutit de sare
  • 240 g faina
  • 150 g iaurt grecesc gros
  • 50 ml lapte
  • 3 albusuri
  • 80 g zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • Fructe:
  • 3 caise sau piersici
  • 70 g coacaze, afine, capsuni
  • 70 g zmeura
loading...

Mod de preparare chec cu fructe, bun si pufos - reteta clasica:

Intr-un bol, mixeaza untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana cand vei obtine o compozitie albicioasa.

Adauga galbenusurile de ou unul cate unul, apoi incorporeaza faina amestecata cu un praf de sare.

In final, pune iaurtul si laptele.

Amesteca totul pana la omogenizare.

Intr-un alt vas, mixeaza spuma albusurile cu zaharul, apoi adauga praful de copt.

Incorporeaza compozitia de albusuri la cea de galbenusuri.

Pune aluatul intr-o forma de chec unsa cu unt sau ulei si tapetata cu faina.

___

Deasupra aseaza fructe dupa preferinta.

Eu am pus 3 caise taiate cubulete, afine si zmeura.

Pune checul la cuptorul preincalzit la 180° C timp de 45-50 minute.

Inainte de a portiona checul, lasa-l sa se raceasca.

Acorda nota pentru reteta Chec cu fructe

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 voturi, media: 3,50 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response