Reteta briose aperitiv. Vrei sa prepari o gustare usoara, un aperitiv practic ce nu se face greu si se consuma rapid? Toata lumea iti va cere reteta asta de briose aperitiv.

Briose aperitiv
___
Ingrediente
  • Pentru aproximativ 25 briose:
  • 2 si 1/2 cana faina (1 cana = 250 ml)
  • 25 g drojdie proaspata
  • 250 ml apa calduta
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2 lingurite de zahar
  • Sos de rosii:
  • 80 g suc de rosii cat mai gros
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri apa
  • ierburi aromatice (oregano, piper etc)
  • Umplutura:
  • 300 g ciuperci
  • 1/2 ceapa mare
  • 100 g muschiulet
  • 1 lingura unt
  • sare
  • In plus:
  • 100g cascaval
  • oregano
loading...

Mod de preparare briose aperitiv:

Pune drojdia rupta bucati peste apa calduta.

Adauga doua lingurite de zahar si doua linguri de faina.

Amesteca bine si lasa deoparte timp de 15-20 minute cat sa se activeze drojdia.

Dupa acest timp, adauga compozitia cu drojdie peste faina.

Adauga uleiul si sarea si framanta pentru a obtine un aluat omogen.

Formeaza aluatul intr-o minge si lasa-l intr-un bol acoperit cu un prosop de bucatarie, intr-un loc caldut, timp de 30-45 minute.

Intre timp, pregateste sosul de tomate.

___

Amesteca sucul de rosii impreuna cu un catel de usturoi dat pe razatoare si apa.

Gateste 1-2 minute si lasa deoparte.

Curata ciupercile si taie-le in felii subtiri. Ceapa se curata si se toaca marunt.

Adauga ciupercile taiate marunt impreuna cu ceapa tocata in untul incins intr-o tigaie.

Adauga muschiuletul tocat si condimenteaza cu sare si piper.

Gateste timp de cateva minute, cat sa se caleasca ceapa si ciupercile, apoi ia de pe foc.

Intinde aluatul intr-o foaie cu grosimea de aproximativ 0,5 cm si taie cu gura unui pahar.

Unge formele de briose cu ulei.

Aseaza in fiecare forma de briosa cate un cerc taiat de aluat, astfel incat cercul de aluat sa acopere marginile si baza formei de briosa.

Unge cu sos de rosii si pune in fiecare briosa in care ai asezat cercul de aluat cate putina umplutura.

Deasupra se rade cascaval si se presara cu oregano.

Briosele aperitiv se coc la cuptorul preincalzit la 200° C timp de aproximativ 10-15 minute sau pana cand devin usor aurii.

Acorda nota pentru reteta Briose aperitiv

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response