Reteta de ardei marinati umpluti cu branza la borcan - o reteta simpla pe care o putem prepara foarte usor acasa, in doua variante, una mai gustoasa decat cealalta. In supermarketuri gasiti doar in varianta cu ulei, la un pret destul de piperat. Mai jos gasiti cele doua variante de a prepara ardeii marinati umpluti cu branza.

Ardei marinati umpluti cu branza la borcan
___
Ingrediente
  • Pentru ardei marinati in ulei:
  • 1,5 kg ardei mici
  • otet de mere
  • 150 g sare
  • 5-6 linguri zahar
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 500 g branza telemea de vaca data pe razatoare (putin sarata)
  • 250 g smantana
  • patrunjel sau marar proaspat tocat
  • ulei
  • Pentru ardei marinati in lapte:
  • 1,5 kg ardei mici
  • 1 kg crema de branza sau branza proaspata de vaci
  • 5 linguri iaurt
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel sau marar verde
  • lapte dulce
loading...

Mod de preparare ardei marinati umpluti cu branza la borcan:

Reteta originala se prepara cu o specie de ardei mici, iuti si cu forma conica, dar asemanatoare ardeilor grasi de la noi.

Pot fi inlocuiti cu mini-paprika sau ardei arum, romanesti, care desi nu sunt iuti sunt destul de mici si cu forma conica.

Curata ardeii de cotoare si venele interioare folosind o lingurita.

Dupa ce ai curatat ardeii spala-i bine sub jet de apa rece si scurge-i de apa.

Ardei marinati umpluti cu branza in ulei:

Pune 500 ml otet intr-un vas si adauga 150 g sare si 5-6 linguri de zahar.

Amesteca pana cand sarea si zaharul se dizolva complet.

Pune ardeii intr-un vas mare si adauga amestecul de otet, sare si zahar peste ardei.

___

In continuare adauga otet peste ardei cat sa ii acopere.

Acopera bolul cu un capac si lasa ardeii sa se marineze in otet timp de 24 ore.

Dupa acest timp, scoate ardeii intr-o strecuratoare si pune-i cu gura in jos.

Lasa-i sa se scurga foarte bine.

Amesteca branza telemea impreuna cu branza dulce de vaci si adauga smantana pana cand vei obtine consistenta unei creme de branza.

Adauga o legatura de patrunjel proaspat legat.

Presara piper macinat dupa gust si amesteca bine.

Umple ardeii cu umplutura de branza si aseaza-i in borcane bine sterilizate. Am explicat aici cum se sterilizeaza borcanele.

Umple fiecare borcan cu ulei si infileteaza bine capacele.

Ardeii in ulei se pastreaza foarte bine in camara.

Ardei marinati umpluti cu branza, in lapte:

In fiecare ardei presara cate o jumatate de lingurita cu sare, apoi aseaza-i intr-un bol.

Lasa ardeii in acest fel pana cand se topeste sarea, iar ardeii isi lasa apa in interior.

Intre timp pregateste umplutura.

Amesteca crema de branza impreuna cu cinci linguri cu varf de iaurt. Am pus cate o lingura de iaurt pentru fiecare 200 g de branza.

Adauga sare si piper dupa gust.

Amesteca bine pana cand vei obtine o compozitie omogena.

Optional adauga patrunjel sau marar verde tocat marunt.

Scurge apa din interiorul ardeilor si umple fiecare ardei cu compozitia de branza pregatita.

Aseaza ardeii astfel umpluti in borcane bine sterilizate.

Umple fiecare borcan cu lapte dulce nefiert.

Infileteaza capacele borcanelor.

Lasa borcanele timp de doua zile pe masa din bucatarie pana cand se acreste (prinde) laptele, apoi muta borcanele in frigider.

Dupa patru zile se pot consuma.

Acorda nota pentru reteta Ardei marinati umpluti cu branza la borcan

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 4,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response