Reteta ardei iuti in otet, murati la rece pentru iarna. Reteta de ardei iuti pentru iarna, murati in otet, fara fierbere. Ardeii raman iuti si crocanti si sunt perfecti alaturi de ciorbe sau mancaruri cu sos (tocanite). Pot fi murati intregi sau taiati felii.

Ardei iuti in otet, murati la rece pentru iarna
___
Ingrediente
  • Pentru un borcan de 300 ml:
  • 120 g ardei iuti
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 130 ml otet
  • 1-2 fasii de hrean
loading...

Mod de preparare ardei iuti in otet, murati la rece pentru iarna:

Pentru inceput, ardeii se spala si se sterg.

Ia fiecare ardei in parte si ai grija ca sa nu aiba defecte.

Ardeii folositi trebuie sa fie crocanti, nu moi.

Aseaza cu grija ardeii in borcan, dar nu inainte de a steriliza borcanele(vezi aici cum se sterilizeaza).

Daca este nevoie taie codita astfel incat sa incapa cat mai bine.

Eu pe langa ardei am adaugat si doua fasii de hrean.

Dupa cum bine stiti, hreanul ajuta ardeii iuti sa se mentina crocanti.

___

Deasupra pune sarea si zaharul si toarna otetul de 9° (otet alb simplu).

Otetul este rece, nu trebuie incalzit sau fiert inainte.

Scutura un pic borcanul sa iasa aerul si infileteaza bine capacul.

Dupa 1-2 zile mai poti scutura borcanele inchis pentru ca sarea si zaharul sa se dizolve complet.

In acest fel poti pastra ardeii crocanti pentru 1-2 ani. Murarea lor dureaza intre 3 – 6 saptamani.

Acorda nota pentru reteta Ardei iuti in otet, murati la rece pentru iarna

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response