Reteta unt cu usturoi si verdeata. Este o reteta de unt aromatizat cu verdeata, natural si deosebit de bun. Cum se face untul aromat pentru gratare, steak-uri, sosuri, fripturi, baghete sau legume la gratar? Acest unt aromat facut in casa se poate pastra la congelator sau frigider.

Se pregateste extrem de usor si este foarte util in bucatarie. Pe langa ingredientele folosite de mine, cine doreste mai poate adauga si coaja rasa de lamaie, piper roz, fulgi de ardei iute etc.

Unt cu usturoi si verdeturi
___
Ingrediente
  • 250 g unt cu minim 82% grasime
  • 6-8 catei usturoi
  • frunze de patrunjel verde si/sau usturoi
  • sare de Himalaya
loading...

Mod de preparare unt cu usturoi si verdeturi:

Untul trebuie folosit la temperatura camerei. In acest fel se lucreaza mai usor cu el.

Usturoiul se curata si se da prin presa, iar pantrunjelul se toaca marunt.

Pune untul, care in prealabil a stat la temperatura camerei, intr-un bol.

Adauga usturoiul si patrunjelul tocat. De asemenea, poti adauga si frunze de usturoi verde.

Presara cu putina sare si amesteca intreaga compozitie pana se omogenizeaza.

Intinde o folie alimentara de plastic si aseaza compozitia pe ea, in centru.

Ruleaza cu grija, exact ca la salamul de biscuiti. Practic se formeaza un „salam” din compozitie, pe cat posibil fara sa ramana bule de aer.

___

Pune untul astfel obtinut la rece, in congelator.

Cand dorim sa consuma, il scoatem de la frigider, indepartam folia si taiem cate felii dorim. Dupa aceea il punem din nou in congelator.

Va recomand sa incercati si voi aceasta reteta de unt aromat cu usturoi si verdeturi deoarece este usor de pregatit si are o savoare deosebita.

Acorda nota pentru reteta Unt cu usturoi si verdeturi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response