Mancaruri diverse

Pentru inceput pregateste maiaua. Intr-un bol, pune 100 ml apa calduta, drojdia, zaharul si 1-2 linguri de faina. Amesteca bine si lasa deoparte timp de 10-15 minute, cat sa se activeze drojdia. Pune restul de faina intr-un bol. Adauga oul batut in prealabil si amestecul de maia activata. Amesteca usor, apoi...

loading...

Spala bine dovleceii sub jet de apa rece. Curata dovleceii de coaja si taie-i in rondele subtiri. Daca folosesti dovlecei tineri, cruzi, ii poti lasa cu coaja. Fierbe rondelele de dovlecei in apa cu sare...

Vinetele se spala bine sub jet de apa rece si se taie in fasii. Cine prefera, le poate curata, dar la fel de bine se pot folosi si cu coaja. Toaca ceapa julien si pune-o intr-un bol. Peste ceapa tocata...

Spala pieptul de pui si pune-l la fiert in apa rece. Cand pieptul de pui s-a fiert, taie-l in cubulete mici. Pune cubuletele fierte de carne de pui intr-un bol mare. Adauga ceapa rosie, telina si ardeiul...

Conopida se desface in buchetele care se clatesc bine cu apa rece. Pune la fiert doi litri de apa cu o lingura de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca, pune buchetelele de conopida si opareste-le pentru...